NOVA PROTESTA

Centenars d'estudiants tornen a sortir al carrer contra la LOMCE i la revàlida

Els convocants han apostat per la convocatòria d'una vaga general per derogar-la definitivament

Manifestació estudiantil al centre de Barcelona. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

Centenars d'estudiants de secundària han participat aquest matí en una manifestació pel centre de Barcelona convocada pel Sindicat d'Estudiants per demanar la "derogació completa" de la LOMCE i dels exàmens de revàlida que contempla aquesta llei. És la segona protesta educativa d'aquest curs.

La manifestació ha començat poc després de les 12.00 a la plaça d'Universitat encapçalada per dues pancartes amb els lemes 'Fora les revàlides franquistes' i 'Fem fora la LOMCE'.

El portaveu del Sindicat d'Estudiants, Oriol González, ha reivindicat la "derogació completa" de la LOMCE perquè considera que "aplica unes polítiques reaccionàries que fan que només els rics puguin estudiar".

González ha opinat que l'ajornament d'aplicació de la LOMCE anunciat pel Govern del PP "només és per intentar tapar el que volen fer amb l'educació pública i és una solució avui i un problema demà".

Durant el recorregut, els manifestants, la majoria alumnes de secundària, han corejat consignes com "volem beques, no hipoteques", "som el futur i ens envien a l'atur" i "educació i sanitat, pública i de qualitat".

CRIDA A LA VAGA GENERAL

A la plaça de Sant Jaume, el secretari general del Sindicat d'Estudiants, Borja Latorre, ha llegit un manifest en què ha reclamat que "els canvis no són suficients" i ha condemnat que "el PSOE hagi sigut còmplice del PP". Latorre ha recordat que les manifestacions també s'han portat a terme en altres províncies, entre elles Tarragona i Girona, i ha demanat que "la CUP, ERC i Podem no pactin amb la dreta i ajudin els refugiats, lluitin contra la pobresa i defensin l'educació pública".

Notícies relacionades

Els convocants de la manifestació han apostat per la convocatòria d'una vaga general per derogar la LOMCE definitivament i "per tot el que està fent el PP en el sistema educatiu".

Després de la protesta, com sempre, el ball de xifres sobre la participació. El portaveu del sindicat ha xifrat en un 90% el seguiment de la vaga, malgrat que és una època d'exàmens. La Conselleria d'Ensenyament, en el 31,1%. On més s'ha seguit ha sigut als serveis territorials del Baix Llobregat (64,14%) i del Vallès Occidental (59,46%). Per contra, els serveis territorials on hi ha hagut un seguiment més baix són el Consorci d'Educació de Barcelona (18,19%), Lleida (11,15%), Girona (9,34%) i Catalunya central (7,54%).