Estudiants i professors criden a la vaga contra les revàlides

Tots els col·lectius de l'ensenyament públic i privat d'Espanya estan convocats a l'aturada aquest dimecres

El nou Govern hauria d'aplicar l'acord amb Ciutadans de congelar les avaluacions fins que es firmi un pacte nacional per l'educació

 

  / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ / MADRID

Estudiants i professors d'ensenyament no universitari de tot Espanya i estan convocats aquest dimecres, 26 d'octubre, a una nova vaga general contra “les revàlides franquistes”, la Lomce i per la reversió de les retallades. Serà la primera del curs 2016-17 i la tercera que es porta a terme durant l'any i mig escàs que Íñigo Méndez de Vigo porta al capdavant del Ministeri d'Educació.

La protesta té lloc en un moment clau, quan està a punt de constituir-se el nou Govern que ha d'aclarir els dubtes sobre què passarà amb les revàlides que tenen en suspens tota la comunitat educativa.

L'acord d'investidura firmat per Ciutadans i el PP estableix al seu punt 78 la congelació durant sis mesos del “calendari d'implementació de la Lomce en tot allò que no hagués entrat en vigor”. L'única qüestió rellevant que encara no ha entrat en vigor són les revàlides de quart d'ESO i segon de Batxillerat.

ACORD PER A UNA MORATÒRIA

La diputada de Ciutadans Marta Martín va anunciar la setmana passada que el Ministeri d'Educació s'ha compromès a establir una moratòria que deixi sense efectes acadèmics les revàlides de l'ESO i el Batxillerat fins que es negociï el pacte nacional per l'educació recollit per l'acord d'investidura, encara que els portaveus del ministre no ho han volgut confirmar.

Notícies relacionades

Els organitzadors de la vaga, el Sindicat d'Estudiants i la Confederació d'Associacions de Pares Ceapa s'han mostrat convençuts que tindrà èxit a l'haver aconseguit el suport de la majoria de sindicats de professors, com UGT, CCOO i STES, així com el d'altres col·lectius enquadrats en la Plataforma Estatal per l'Escola Pública.

Catalunya, no obstant, cap de les organitzacions majoritàries la recolza, i per tant no s'espera que tingui gaire repercussió. Durant la vaga estan convocades manifestacions a 40 ciutats de tot Espanya. La de Barcelona es portarà a terme a les 12 de migdia a la plaça Universitat.