Sindicats d'estudiants es congratulen de la sortida de Wert d'Educació

"No te'n vas, ¡t'hem fet fora!", asseguren

1
Es llegeix en minuts

Els sindicats d'estudiants han valorat aquest divendres el cessament de José Ignacio Wert com a ministre d'Educació cessament de José Ignacio Wert  ministre d'Educació, Cultura i Esports, a qui acusen d'haver destruït l'educació pública, i li han donat un vot de confiança al nou titular, Íñigo Méndez de Vigo.

"Wert, no te'n vas, ¡t'hem fet fora!", assegura el Sindicat d'Estudiants, que considera que després d'uns quants anys de "lluita sense quarter" contra les polítiques de l'"impresentable" ministre, al final ha arribat la notícia que "els seus dies al capdavant del Ministeri d'Educació s'han acabat".

El sindicat diu en una nota de premsa que el canvi de Wert "no és un cessament ni un canvi innocu" sinó el resultat de les mobilitzacions contra la seva política educativa que han "desemmascarat" la seva intenció de "destruir" l'educació pública i obrir les portes a l'educació com a negoci per a uns quants en comptes d'un dret per a tothom.

Recorda que mai abans un ministre d'Educació havia fet una política educativa en contra d'estudiants, pares i professors.

Entre les "mesures estrella" de Wert aquest sindicat cita la LOMCE, l'acomiadament de 32.000 professors de l'educació pública, la retallada en les beques, la pujada de les taxes universitàries o la imposició del "decret 3+2", que permet graus de 3 anys amb màsters de 2 anys.

Notícies relacionades

Des de la Federació d'Associacions d'Estudiantes Progressistes (Faest), el seu president, Alejandro Delgado, ha sostingut que Wert se n'hauria haver anat "molt abans" perquè a l'haver estat aquests últims anys al Ministeri "s'ha carregat l'educació" tant la bàsica com la universitària.

Els estudiants progressistes, ha dit, donen "un vot de confiança" a Íñigo Méndez de Vigo però adverteixen que el primer que ha de fer és pagar les beques d'aquest curs que encara no han rebut alguns universitaris i aturar l'aplicació de la Lomce com demanen la majoria de comunitats autònomes.