Ana María Matute i l'origen de la xocolata, a les proves de Castellà i Anglès de sisè de primària

Més de 73.000 alumnes han acabat aquest dijous les avaluacions de competències bàsiques

Exàmens de sisè de primària en l’escola Duran i Blas de les Corts.

Exàmens de sisè de primària en l’escola Duran i Blas de les Corts. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

Un text adaptat de 'Paulina', de l'escriptora Ana María Matute, i un exercici sobre l'origen de la xocolata han centrat aquest dijous les proves de competències de Llengua Castellana i Anglesa que realitza la Generalitat a sisè de primària en més de 2.000 centres educatius.

En l'examen de Castellà, els estudiants s'han enfrontat a un dictat i han hagut de respondre preguntes derivades del fragment 'Camino de las montañas' de Matute, i un altre titulat 'Leones en peligro' sobre el futur incert de la supervivència d'aquests animals.

La prova d'anglès ha consistit en dos 'listening' sobre els temes de la música al col·legi i notícies d'actualitat, a més de dos exercicis de comprensió lectora amb els títols 'A chocholate experience' i 'The Holi Festival', i un 'writing' d'entre 40 i 50 paraules sobre una nova estrella musical britànica.

Notícies relacionades

Més de 73.000 alumnes de 2.217 centres educatius s'han examinat aquest dimecres --de Català i Matemàtiques-- i dijous de les proves de sisè de primària, que avaluen el grau de competències bàsiques a l'acabar l'etapa.

Un total de 3.176 vigilants han controlat la correcta realització de la prova i 1.117 correctors faran la correcció.