Plantada de les autonomies anti LOMCE a les revàlides del ministre Wert

El titular d'Educació es nega a ajornar la implantació de les proves més enllà del 2017

José Ignacio Wert, ministre d’Educació, durant el minut de silenci, abans de la reunió sectorial amb consellers de totes les comunitats autònomes, amb motiu dels fets que van tenir lloc ahir a l’institut.

José Ignacio Wert, ministre d’Educació, durant el minut de silenci, abans de la reunió sectorial amb consellers de totes les comunitats autònomes, amb motiu dels fets que van tenir lloc ahir a l’institut. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
MARíA JESÚS IBÁÑEZ / MADRID

Els consellers d'Educació d'Andalusia, Astúries i les Canàries, el secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat de Catalunya i la viceconsellera de la mateixa àrea del País Basc, les cinc comunitats contràries a la implantació de la LOMCE, s'han aixecat aquest dimarts de la conferència sectorial d'Educació, després que el ministre José Ignacio Wert es negués a paralitzar el calendari d'implantació de les revàlides, previstes per al pròxim 2017. Les autonomies díscoles exigeixen, a més, que s'analitzi l'impacte que ha tingut l'actual sistema de beques per a l'estudi.

Els crítics consideren que les proves d'avaluació que Wert proposa per al final de l'educació primària, secundària obligatòria i batxillerat són costoses, tècnicament inaplicables, de disseny improvisat i sense consens i, sobretot, pedagògicament errònies i antiquades, "més pròpies de la nit dels temps", ha remarcat el conseller canari, José Miguel Pérez.

Notícies relacionades

"No és necessari provocar incerteses en l'alumnat i en les seves famílies ni tampoc desautoritzar el professorat o menysprear les comunitats autònomes", han dit els díscols, que han advertit a Wert i als consellers del PP que "si segueixen endavant amb aquests decrets seran ells els responsables del retrocés que suposa la LOMCE".

Fonts del ministeri han considerat "una falta de respecte, no només al ministeri, sinó també a la resta d'autonomies" la plantada dels representants de Catalunya, el País Basc, Andalusia, Astúries i les Canàries. "Estan demanant diàleg i se'n van sense parlar i sense ni tan sols començar l'ordre del dia".