Els escacs es converteixen en una nova assignatura a les escoles

La seva pràctica millora la capacitat matemàtica i memorística dels nens, diuen els experts

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

Els escacs, que ja fa uns anys que s'ofereixen als centres educatius com a activitat extraescolar, s'impartiran com una assignatura en tota regla, és a dir, seran computables en l'expedient acadèmic dels estudiants de primària que l'escullin. Així ho va decidir ahir la comissió d'Educació del Congrés, que va donar el seu suport unànime a una proposició no de llei en què també es preveu el foment dels escacs en espais públics i la seva promoció com a esport.

Notícies relacionades

La iniciativa parlamentària estableix que els escacs s'ensenyin en horari lectiu en els primers cursos de primària, "on no hi ha problemes de sobrecàrrega curricular", va explicar el promotor de la proposició, el diputat socialista Pablo Martín. La mesura dóna resposta, a més, a la petició feta el 2012 pel Parlament Europeu perquè els estats membres recolzessin la introducció del programa 'Escacs a l'escola' en els seus respectius sistemes educatius.

Martín va destacar, en la defensa de la seva proposta, que els escacs "milloren les capacitats matemàtiques, memorístiques i de concentració dels nens i els ensenyen, de passada, a prendre decisions sota pressió". Una altra de les virtuts d'aquesta pràctica, va ressaltar el diputat del PSOE, és el seu cost econòmic "molt, molt baix", va subratllar, cosa que els fa accessibles a persones de totes les classes socials. "És una activitat democràtica i integradora", va dir.

Temes:

Escacs