Presentació

¿Quan es pot demanar cita per fer la declaració de la renda per telèfon?

¿Quan es pot demanar cita per fer la declaració de la renda per telèfon?

Paco Poyato

1
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

La presentació de la declaració de la renda del 2021 per telèfon a través del programa ‘Li Truquem’ arrenca aquest dijous, un canal que ha guanyat pes en els últims anys i que s’afegeix a la presentació de la liquidació per internet.

La campanya de la renda i patrimoni del 2021 va començar el 6 d’abril i s’estendrà fins al 30 de juny, un període en què l’Agència Tributària espera rebre 21,9 milions de declaracions, la majoria (14,3 milions), amb sol·licitud de devolució.

Com és habitual, el primer canal de presentació de declaracions va ser el telemàtic –a través del programa Renda Web i de l’aplicació mòbil de l’Agència Tributària–, pel qual ja s’han entregat més de 5,3 milions de liquidacions, una quarta part de les previstes per a tota la campanya.

A partir de dijous

A partir d’aquest dijous també s’obre la presentació de declaracions per telèfon, una opció que ja van utilitzar 1,15 milions de contribuents a la campanya del 2020, més del doble dels quals van entregar la liquidació en oficines.

La presentació telefònica de declaracions està restringida a determinats contribuents, per exemple que no tinguin rendes del treball superiors a 65.000 euros, activitat econòmica en estimació directa o més de dos immobles de lloguer.

Per sol·licitar-la, els contribuents interessats hauran de demanar cita prèvia a partir del 3 de maig a través de la pàgina web de l’Agència Tributària o als telèfons habilitats.

Cita

Notícies relacionades

En el dia i franja horària acordat, l’Agència Tributària trucarà al contribuent i li sol·licitarà una sèrie de dades, com el NIF i el número de referència, per després procedir a confeccionar la declaració.

La confecció telefònica de declaracions ha anat guanyant pes en els últims anys i es va reforçar en la campanya 2019, que es va desenvolupar en ple confinament amb les oficines tancades, un reforç que s’ha mantingut davant la seva bona acceptació. 

Temes:

Hisenda