Hisenda

¿Què he de revisar abans de confirmar l’esborrany de la renda el 2021?

Entrada de las oficinas de la Administración de la Agencia Tributaria de Madrid-Guzmán el Bueno, en Madrid

Entrada de las oficinas de la Administración de la Agencia Tributaria de Madrid-Guzmán el Bueno, en Madrid / ALBERTO ORTEGA / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

A finals del mes de juny finalitza el termini de presentació de la declaració de la renda de l’exercici 2020 i durant aquestes setmanes encara s’està a temps de consultar l’esborrany. En qualsevol cas, el consell dels experts és no afanyar-se a l’hora de confirmar-lo i assegurar-se que és tot correcte. A continuació, tot el que s’ha de tenir en compte per evitar errors.

El primer és saber si el contribuent està obligat o no a presentar la declaració de la renda. No s’ha de retre comptes amb Hisenda quan els ingressos anuals no arriben a una determinada quantitat. Ara bé, tot i que no s’estigui obligat a presentar la declaració, podria sortir a tornar i, en aquest cas, sí que interessaria fer-la. Pots comprovar-ho utilitzant Renda Web o l’app.

Apartats de l’esborrany

L’esborrany no és infal·lible i podria contenir errors o ometre dades que poden perjudicar el contribuent. Per tant, el primer pas és revisar els diferents apartats que conté. En el cas que s’utilitzi Renda Web, també és important repassar que les dades fiscals són correctes abans d’exportar-les a la declaració.

Declaració conjunta o individual

Per saber si surt més rendible fer la declaració de manera individual o conjunta s’ha d’incloure a Renda Web el número de referència o Cl@ve PIN del cònjuge i dels fills menors d’edat que hagin tingut ingressos durant el 2020. D’aquesta manera, es pot comprovar si convé més fer-ho d’una manera o una altra. Sobre el tema dels fills convé informar-se amb deteniment a través de l’Agència Tributària

Dades personals i familiars

Podria donar-se el cas que durant l’any 2020 el contribuent hagi canviat de domicili, s’hagi casat o divorciat, hagi tingut un fill o gent gran a càrrec, etc. És fonamental que tota aquesta informació quedi recollida correctament.

Béns immobles

Cal assegurar-nos que els rendiments dels immobles declarats s’imputen correctament i que la titularitat està bé. Les propietats llogades també han de reflectir-se en la declaració igual que la transmissió de béns per venda, donació, etc.

Deduccions

Hi ha deduccions que són importants tenir en compte i que no s’ha d’oblidar en la declaració de la renda. En les despeses del treball es poden incloure les quotes sindicals, les de col·legis professionals o les despeses de defensa jurídica fins a una quantitat màxima de diners.

Notícies relacionades

També hi ha la desgravació per vivenda habitual sempre que es tingui un crèdit hipotecari i es compleixin uns requisits. Si és així, s’hi poden afegir també les despeses associades com els de l’assegurança de vivenda, escriptura, etc.

Una altra deducció a tenir en compte és la familiar i també la desgravació per maternitat, si és el cas. Finalment, convé comprovar les deduccions autonòmiques, que poden diferir en cada comunitat.