Agència Tributària

¿Com fer la declaració de la renda el 2021 per internet pas a pas?

  • Amb el programa Renda Web és molt senzill retre comptes amb Hisenda

¿Com fer la declaració de la renda el 2021 per internet pas a pas?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Abans de fer la declaració de la renda és important saber fins quan es pot presentar i sobretot si hi ha obligació o no de realitzar-la. Si després d’efectuar les consultes oportunes s’hagués de presentar, hi ha diferents opcions: consultar l’esborrany i acceptar-lo, sol·licitar cita prèvia per realitzar-la per telèfon o de manera presencial o bé dirigir-se a la pàgina web de l’Agència Tributària i utilitzar Renda Web.

Fer la declaració de la renda de manera ‘online’ és més senzill del que sembla. No obstant, és important tenir en compte diversos aspectes i seguir una sèrie de passos per realitzar-la correctament.

Primer pas

El primer que cal fer és aconseguir un número de referència i per a això és necessari tenir la dada que apareix a la casella 505 de la declaració d’Hisenda 2019, tenir DNI electrònic, certificat digital o tenir el PIN del sistema Cl@ve. Amb aquest número es pot accedir a tots els serveis de Renda Web, tot i que, si anteriorment s’ha recorregut a l’‘app’ de l’Agència Tributària, aquest número es pot obtenir simplement connectant-s’hi de nou i identificant-s’hi.

Segon pas

Notícies relacionades

Un cop dins de Renda Web, el programa sol·licita importar les dades fiscals que es van incorporant una a una per confirmar que són correctes. Amb aquesta informació, el sistema elabora la declaració de la renda que pot presentar-se ‘online’ o bé imprimir-la per portar-la a una delegació d’Hisenda o a qualsevol entitat bancària. Si el resultat obliga a pagar, el programa Renda Web genera un justificant de pagament per presentar-lo al banc i abonar la quantitat pertinent.

En tot cas, abans d’acceptar la declaració convé revisar que totes les dades són correctes. Com que Renda Web incorpora tota la informació sobre inversions del contribuent es podria donar el cas que no hi estiguessin totes incloses. El mateix pot passar amb les deduccions a les quals es té dret, tant estatals com autonòmiques (donatius, plans de pensions, compra de vivenda anterior a 2013, etc.)