La superior capitalització de la banca dels EUA
El banc nord-americà més gran (JP Morgan) té una capitalització de mercat superior a les dels bancs més grans de la UE presos en conjunt. I el segon i el tercer banc més grans dels EUA són més grans que qualsevol dels seus iguals de la UE. Aquest és només un exemple més al qual recorre l’Informe Draghi per remarcar la paradoxa que, malgrat que les famílies europees estalvien molt més que les dels EUA (el 2022, l’estalvi de les llars de la UE va ser d’1,39 bilions d’euros, davant els 840 bilions d’euros dels Estats Units), a la UE hi ha un mercat de capitals minúscul, amb entitats menors. La conseqüència és que l’estalvi europeu acaba finançant projectes no europeus.
Segons l’anàlisi de Draghi, unes entitats amb un abast d’operacions veritablement continental "no només recolzarien millor les empreses europees que operen en diversos estats membre de la UE", sinó que també exercirien com a "actors necessaris en els mercats de capital integrats, la subscripció de valors, la sortida a borsa de les empreses i l’assistència a les operacions de fusions i adquisicions". Així, "la finalització de la Unió Bancària seria complementària a l’avanç cap a la Unió dels Mercats de Capital a Europa", acaba el document.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.