Anunci de l’organització

Estrella Damm patrocina la Copa Amèrica de vela de Barcelona i l’equip defensor del títol, l’Emirates Team New Zealand

Alinghi Red Bull Racing rep el segon AC40 amb el qual competirà en les preregates de Vilanova

¿Quant ha costat la covid a la Generalitat des del 2020?

Estrella Damm patrocina la Copa Amèrica de vela de Barcelona i l’equip defensor del títol, l’Emirates Team New Zealand

Inés Baucells / Estrella Damm

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

La 37a edició de la Copa Amèrica de vela ja té patrocinador: Estrella Damm. Els organitzadors de la competició esportiva i els responsables de l’empresa ho han anunciat aquest dilluns en un acte a l’antiga fàbrica de cervesa de Barcelona en el qual una de les principals protagonistes ha sigut la gerra de les 100 guinees, el trofeu original que data de 1851 que cinc equips miraran d’arrabassar al defensor, l’Emirates Team New Zealand.

El director executiu d’America’s Cup Events (ACE) i màxim responsable de l’equip neozelandès, Grant Dalton, ha conversat amb el director general de Damm, Jorge Villavecchia. Tots dos han desplegat entusiasme per l’acord, que no només se circumscriu a la Copa Amèrica, que se celebrarà a partir d’agost de l’any vinent, sinó també al patrocini de l’equip de l’Emirates.

De fet, el logotip de la cervesera catalana ja lluu a la vela major de l’AC75, l’embarcació amb la qual de moment s’entrenen a la badia d’Auckland.

Barcelona, en l’aparador mundial

L’empresa ja havia patrocinat la Copa Amèrica de velaa València el 2007 i el 2010, amb la qual cosa la relació amb el món de la vela dura fa anys. Villavecchia, que també ha recordat que participen en altres esdeveniments com la Copa del Rei de vela, ha remarcat la importància de la celebració a Barcelona, que es convertirà en aparador mundial. «Barcelona és Damm i Damm és Barcelona, no pots recórrer pocs metres sense veure-la per tot arreu», ha descrit Dalton

Notícies relacionades

«Activarem l’esdeveniment i serà molt important per a la gastronomia de qualitat de la ciutat perquè no hi ha turisme sense gastronomia», ha prosseguit el directiu de Damm, que serà la cervesa de l’esdeveniment i organitzarà actes paral·lels per la ciutat durant la celebració.

Arribada a mitjans de juliol

Dalton també ha explicat que els equips aniran arribant progressivament a Barcelona en les pròximes setmanes. De moment, només s’entrenen a la costa barcelonina els suïssos d’Alinghi Red Bull Racing, que fa uns dies van rebre el segon AC40 amb què competiran a Vilanova i la Geltrú (Garraf, Barcelona) al setembre. El també responsable de la competició ha assegurat que el seu equip, l’Emirates New Zealand, arribarà a mitjans de juliol amb un centenar de persones i les seves respectives famílies.