Congrés sindical

La CGT de Catalunya renova la seva cúpula i escull Montse Sánchez com a secretària general

La nova líder de la central amb el tercer nombre d’afiliats més elevat a Catalunya és treballadora de Seat

La manifestació de la CGT.

La manifestació de la CGT.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La CGT de Catalunya ha escollit Montserrat Sánchez com a nova secretària general del sindicat al dotzè congrés de la central, celebrat aquest cap de setmana passat a Sallent (Bages). Sánchez és treballadora de Seat a Martorell i encapçala un secretariat renovat amb 12 membres i paritari, amb una mitjana d’edat de 39 anys, segons ha informat la CGT en un comunicat. La central ha decidit al seu conclave convocar vaga general feminista el 8 de març.

La nova secretària general relleva Ermengol Gassiot, professor de la UAB i durant els últims vuit anys màxim representant del sindicat. Sánchez és la segona dona al capdavant de la cúpula de l’organització anarcosindical.

Notícies relacionades

La CGT té a tot Catalunya un total de 20.275 persones afiliades, amb un creixement durant l’acabat de finalitzar mandat de la secretaria general de 15.600 nous afiliats. Això «consolida l’organització anarcosindicalista com el tercer sindicat més important de Catalunya i en fort creixement», segons sostenen en un comunicat.

Segons les dades recopilades pel Departament de Treball, la CGT tenia, el 31 de desembre del 2021, un total de 1.485 delegats sindicals elegits, xifra que representa el 3% del total de delegats a Catalunya. La central, quant a representativitat, està per darrere d’Usoc (5,3%), UGT (38%) i CCOO (42,2%).

Temes:

Sindicats