Exclusió financera

Els bancs que segueixen amb llibreta d’estalvis per a la gent gran

  • Els bancs que eliminen definitivament la llibreta d’estalvi

Els bancs que segueixen amb llibreta d’estalvis per a la gent gran
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exclusió financera és un problema cada vegada més latent, sobretot en el cas de la gent gran, que és la més perjudicada per aquest pas cap a la digitalització. Tal com va evidenciar un estudi de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), fins a 4 de les 18 entitats financeres amb xarxa d’oficines físiques han deixat d’emetre llibretes d’estalvi.

Es tracta d’Abanca, Bankinter, el BBVA i Caja Rural de Jaén, tot i que la resta de bancs també posen traves com les comissions als clients que volen contractar aquest tipus de servei.

Sistema tradicional

Malgrat els canvis imposats recentment per alguns bancs, altres entitats continuaran apostant pel sistema tradicional de la llibreta d’estalvis. Les 13 opcions per als clients que vulguin continuar contractant aquest servei seran: Banc Sabadell, Banc Santander, CaixaBankCajamar, Caja Rural Central, Caja Rural Granada, Caja Rural Navarra, Caja Siete, Ibercaja, Eurocaja Rural, Globalcaja, Laboral Kutxa i Liberbank.

Servei amb comissions

Notícies relacionades

Es pot destacar que, de les empreses esmentades, algunes sí que apliquen restriccions o traves, com fixar comissions per a les persones interessades a sol·licitar una llibreta d’estalvis. És el cas del BBVAi el Banc Sabadell, que han establert taxes de 10 euros per emissió a clients amb menys de 65 anys o que tenint una llibreta activa no obtinguin una pensió mínima de 300 euros, respectivament.

Així mateix, Ibercaja cobrarà una comissió de 2 euros fins als 70 anys, mentre que Kutxabank farà el mateix amb 3 euros per cada emissió de llibretes d’estalvi.

Temes:

Bancs Estalvi