Vulnerabilitat econòmica

Aquesta és la famosa ajuda del SEPE de 500 euros que et poden donar tot i que estiguis treballant

La gran quantitat de requisits necessària per poder cobrar-la limita molt el nombre de possibles beneficiaris

Aquesta és la famosa ajuda del SEPE de 500 euros que et poden donar tot i que estiguis treballant
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Enfocada a aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica, tot i tenir ingressos per treball, el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) contempla un ajuda econòmica indefinida en el temps de 500 euros mensuals, si bé els requisits per optar-hi són tan amplis com restringit el nombre de possibles beneficiaris.

Per començar, només els més grans de 52 anys poden sol·licitar-la. A més, han de tenir un mínim de 15 anys cotitzats a qualsevol dels règims de la Seguretat Social, haver cotitzat per atur un mínim de sis anys i no deure res a l’Estat.

Els que compleixin tot l’anterior tampoc podran tenir uns ingressos mensuals superiors al 75% del salari mínim interprofessional (SMI) i hauran de presentar declaració de renda anual, així com registrar-se com a demandants d’ocupació i no rebutjar cap oferta d’ocupació en cas de no tenir feina.

Les sol·licituds d’ajuda es poden presentar telemàticament a través de la seu electrònica del SEPE, o bé fer-ho presencialment en una oficina amb l’obligatòria cita prèvia. També es podrà sol·licitar a qualsevol oficina d’inscripcions públiques o per correu administratiu. L’administració sol respondre normalment abans de 15 dies.

Notícies relacionades

Tot i que la norma general estableix que, si s’està cobrant un subsidi d’atur i es comença a treballar per compte d’altri a temps complet, s’interromp l’abonament del subsidi, el SEPE indica que existeix l’excepció que s’indica a continuació:

«Podran compatibilitzar, en general, els subsidis d’atur amb el treball per compte d’altri les persones treballadores aturades més grans de 52 anys, inscrites a les oficines d’ocupació, beneficiàries de qualsevol subsidi, sempre que siguin contractades a temps complet, de manera indefinida o temporal, cas en el qual, la durada del contracte ha de ser superior a tres mesos. En aquest cas, i durant el temps que duri el contracte, l’empresa completarà la quantia del subsidi rebut per la persona treballadora fins a l’import del salari que li correspongui i, al seu torn, l’empresa cotitzarà a la Seguretat Social per totes les contingències i pel total del salari incloent l’import del subsidi».