Fòrum de Davos

Sánchez es reuneix a Davos amb directius de l’Ibex 35, amb Galán absent

El cap de l’Executiu intercanvia impressions amb presidents del Santander, BBVA, Naturgy, Repsol, Telefónica i Ferrovial i el CEO de Cepsa

Sánchez es reuneix a Davos amb directius de l’Ibex 35, amb Galán absent

EFE / Pool Moncloa / Borja Puig de la Bellacasa

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha mantingut una trobada informal amb pesos pesants de l’Ibex 35 i altres empreses estratègiques en el marc del Fòrum Mundial de Davos, que se celebra aquesta setmana a la localitat suïssa del mateix nom, del qual s’ha absentat el president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán. Els líders empresarials espanyols que han acudit a la cita amb Sánchez han sigut Ana Botín, presidenta de Banco Santander; José María Álvarez-Pallete, president i conseller delegat de Telefónica; Carlos Torres, president de BBVA; Josu Jon Imaz, conseller delegat de Repsol; Francisco Reynés, president i conseller delegat de Naturgy, Rafael del Pino, president executiu de Ferrovial i Maarten Wetselaar, CEO de Cepsa.

Iberdrola ha estat representada per Agustín Delgado, director d’Innovació i Sostenibilitat de l’empresa. Fonts de l’elèctrica consultades per Europa Press han justificat l’absència de Galán per la prioritat que ha donat aquest dimarts a l’acord subscrit amb el fons sobirà noruec Norges Bank, el màxim executiu del qual, Nicolai Tangen, també és a Davos.

Notícies relacionades

En la trobada informal, els directius han tingut ocasió d’intercanviar amb Pedro Sánchez opinions sobre l’evolució dels principals paràmetres de l’economia espanyola i el ritme de desemborsament dels fons Next Generation, a més de comentar alguns temes d’actualitat, com la llei de reducció de la inflació aprovada a l’agost als Estats Units, destacant la necessitat d’arribar a un acord, o la necessitat d’estabilitat regulatòria i fiscal per impulsar les inversions, segons fonts coneixedores de la trobada. Aquestes fonts han confirmat a EL PERIÓDICO que, durant la trobada, no s’ha posat sobre la taula el malestar de les grans empreses financeres i energètiques pels nous impostos introduïts pel Govern de Sánchez.

A més, dins de la jornada de treball desenvolupada aquest dimarts per Pedro Sánchez a Davos, el president ha mantingut reunions bilaterals amb els consellers delegats dels fons d’inversió Mubadala i BlackRock. En una trobada amb el president d’Arcelor Mittal, Pedro Sánchez ha obtingut el compromís de la companyia amb els seus projectes industrials a Astúries, segons ha publicat a la xarxa social Twitter el cap de l’Executiu espanyol. A més, Sánchez ha valorat com a «molt productiva» la trobada mantinguda amb un grup de seixanta directius de multinacionals al centre de congressos de Davos per conversar amb el president sobre l’economia espanyola com a focus d’atracció d’inversions.