IPC

La inflació dels EUA es va reduir fins al 6,5% al desembre

La taxa es rebaixa de sis dècimes respecte al mes anterior

La inflació dels EUA es va reduir fins al 6,5% al desembre

SAUL LOEB

1
Es llegeix en minuts

La taxa d’inflació dels Estats Units es va situar el desembre passat en el 6,5% en termes interanuals, cosa que suposa un descens de sis dècimes respecte a la dada del novembre. D’aquesta forma encadena sis mesos de moderació i registra el menor increment de preus des de l’octubre del 2021, segons es desprèn de les dades difoses aquest dijous per l’Oficina d’Estadístiques Laborals del Departament de Treball del país.

Notícies relacionades

La pujada de preus interanual de l’energia va experimentar l’últim mes de l’any una moderació de 5,8 punts, fins a situar-se en 7,3%. Es tracta del menor increment dels preus energètics des del febrer del 2021, quan va començar l’espiral inflacionista després de la pandèmia. Al seu torn, els aliments es van encarir un 10,4% interanual, dues dècimes menys que l’increment del novembre i la dada més baixa des d’abans de l’estiu.

D’aquesta forma, la inflació subjacent dels Estats Units, que és el resultat d’excloure del càlcul els preus dels aliments i l’energia, es va situar el desembre en el 6%, tres dècimes menys que el mes anterior. Les elevades dades d’inflació del país han fet que la Reserva Federal dels Estats Units hagi apujat els tipus d’interès a un ritme especialment accelerat. Durant 2022, el preu dels diners s’ha apujat en més quatre punts percentuals.