Fins a 70.000 de beneficiats

El Govern central crea una prestació de 600 euros per als artistes a l’atur

  • L’Executiu estima que hi podran accedir fins a 70.000 treballadors i la podran percebre durant un màxim de quatre mesos

El Govern central crea una prestació de 600 euros per als artistes a l’atur
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern central ha aprovat aquest dimarts en el seu Consell de Ministres la creació d’una nova prestació d’atur per als treballadors del sector cultural i artistes. Tindrà un import equivalent a l’IPREM, que aquest any està en 600 euros, i la podran cobrar un màxim de quatre mesos si poden acreditar un temps mínim de cotització. Segons estimacions del Ministeri de Treball, unes 70.000 persones podrien arribar a accedir en algun moment a aquesta paga. És la primera prestació especial per atur creada específicament per al sector de la cultura, segons han destacat des de l’Executiu.

Notícies relacionades

«Aquest és el Govern dels treballadors», ha declarat la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, en roda de premsa. L’Executiu ha renovat una norma que datava dels anys 80 per ampliar la protecció social disponible per als treballadors del sector cultural. «Eixamplant el concepte de cultura», segons ha afirmat la vicepresidenta segona, en el sentit que a l’esmentada prestació hi podran accedir des d’actors, maquilladors i muntadors d’escenaris. 

Per poder cobrar aquesta prestació de fins a 600 euros hauran d’haver contribuït prèviament a la caixa de la Seguretat Social. Una via serà haver cotitzat 60 dies en els últims 18 mesos. O un total de 180 dies en els sis últims anys. «Les persones treballadores, a més, no hauran de tenir dret a una prestació contributiva ordinària, tot i que en el cas que la prestació especial sigui més beneficiosa que una prestació prèvia, pendent de reprendre, sí que podran optar per rebre la nova prestació especial», concreta el Ministeri de Treball en un comunicat.

Temes:

Atur