Turbulències a la xarxa social

Elon Musk hauria de renunciar com a director executiu de Twitter, segons la seva enquesta

Un 57,5% dels seguidors del magnat voten que no ha de continuar al capdavant de la plataformes. Musk va fer la pregunta i va assegurar que acataria els resultats.

  • Twitter prohibirà els enllaços a xarxes socials de la competència

Elon Musk hauria de renunciar com a director executiu de Twitter, segons la seva enquesta
2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Elon Musk hauria d’abandonar Twitter. Així ho han considerat un 57,5% de les més de 17,5 milions de persones que han votat en una enquesta que el magnat va fer aquest diumenge al seu compte després de les crítiques per canvis en la política de la companyia, que ha bloquejat els comptes de periodistes i crítics i va prohibir de cop la publicació d’enllaços a TikTok, Instagram o Facebook. Musk va especificar que acataria els resultats sorgits d’aquesta enquesta. En cas de ser certa la seva paraula, dimitiria com a director executiu de la xarxa social de l’ocell blau.

«¿Hauria de dimitir com a president de Twitter? Acataré els resultats d’aquesta enquesta», va publicar Musk juntament amb les opcions «sí» i «no». A aquelles hores, com ell mateix va compartir, el controvertit empresari era a Doha, presenciant des de les grades la final del Mundial de Qatar entre l’Argentina i França.

«Compte amb el que desitges»

Musk fa 10 hores que no comparteix cap missatge a Twitter. Després de publicar l’enquesta, el nou propietari de la plataforma va escriure una sèrie de missatges en què advertia els usuaris de les possibles conseqüències del seu vot. «Com diu el refrany, ves amb compte amb el que desitges, ja que ho pots aconseguir», va indicar en un primer tuit. Una hora més tard, Musk tornava a la càrrega amb un missatge críptic: «Els que volen el poder són els que menys el mereixen».

Notícies relacionades

¿Dimitirà Musk? Abans de publicar l’enquesta, el magnat va assegurar que «en el futur hi haurà una votació per als canvis de política importants». El seu càrrec com a màxim directiu de la plataforma estaria, sens dubte, en aquesta categoria. «La companyia ha estat en la via ràpida cap a la fallida des de maig [...] La pregunta no és trobar un CEO [director executiu]; la pregunta és trobar un CEO que pugui mantenir viu Twitter», va afegir, i va lamentar la situació econòmica de l’empresa. Des de començament d’any, el preu de les accions de Twitter han caigut un 50%.

A finals d’octubre, Musk va comprar finalment Twitter per 44.000 milions de dòlars. L’acord s’havia tancat a l’abril, però durant mesos va intentar no complir la seva paraula. El mes passat, el magnat va assegurar sota jurament durant la seva participació com a testimoni en un judici a Tesla que no vol ser «el cap de cap companyia». «Espero reduir el meu temps a Twitter i trobar una altra persona que dirigeixi Twitter amb el temps», va explicar als advocats. Anteriorment, ja havia apuntat als accionistes de la companyia que només seria director executiu de la plataforma de manera temporal. Ja ho veurem.