Salaris 2023

Ajust de l’IRPF: aquests treballadors passaran a cobrar 1.000 euros més

El nou càlcul a la taula de retencions que començarà a aplicar Hisenda l’any vinent beneficiarà les nòmines més baixes i mirarà d’impedir errors de salt

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri d’Hisenda començarà a aplicar el 2023 un nou càlcul a la taula de retencions de l’impost de la renda per a les persones físiques (IRPF). Així ho va anunciar el Govern el mes de setembre passat, quan va confirmar la rebaixa d’aquesta taxa per a les nòmines més baixes.

Tot i que els treballadors més afavorits per aquesta reforma seran els que tenen salaris inferiors a 21.000 euros anuals, també es revisarà la franja següent. Es calcula que la xifra de beneficiats per aquesta modificació ascendirà fins als 250.000 ocupats, els quals passaran a cobrar uns 1.000 euros més a l’any.

Principal novetat

La reducció de l’IRPF en els treballadors amb salaris per sota dels 21.000 euros s’inclou en una reforma plena de novetats. La principal de totes serà la diferent quantia de l’impost que pagaran sous de la mateixa franja. Així, doncs, malgrat estar compresos entre els 22.000 i els 35.200 euros anuals, un sou més baix pagarà menys IRPF que un altre de més alt.

Amb aquest canvi, Hisenda mirarà d’evitar que es produeixin errors de salt entre les nòmines d’un tram específic. D’aquesta manera, la bretxa fiscal desapareixerà en totes les cotitzacions que siguin pràcticament iguals.

Parelles i famílies

Notícies relacionades

Els errors d’aquest tipus també es produeixen en diverses situacions familiars. Per això, el Ministeri d’Hisenda també mirarà de pal·liar aquest error a través del nou càlcul que entrarà en vigor l’any vinent. Així, les parelles en què un dels dos ingressi menys de 1.500 euros al mes i algunes famílies monoparentals es beneficiaran d’aquesta nova fórmula.

Cal destacar que la reforma evitarà situacions com les que tenien lloc fins ara, en les quals dos treballadors pertanyents a franges diferents però amb sous pràcticament idèntics tenien un IRPF completament desigual; de vegades, fins i tot, la nòmina més alta arribava a tenir una retenció del doble.

Temes:

IRPF Salaris