Telecomunicacions

Parlem absorbeix tres noves operadores locals per 10 milions d’euros

Amb l’adquisició, la companyia es reforça a Girona, Lleida i el País Valencià i avança un any el seu objectiu de facturar 60 milions d’euros el 2024

Parlem absorbeix tres noves operadores locals per 10 milions d’euros
2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Nova operació d’expansió de Parlem. El grup de telecomunicacions presidida per Ernest Pérez-Mas ha anunciat aquest dijous que la seva junta d’accionistes ha aprovat la compra de tres companyies del sector per 10 milions d’euros. Són Xartic, Wicat i la valenciana Fibrotel, que s’incorporarà a la filial, Aproop. Amb seu a Olot i Sort la primera i segona empresa respectivament, l’operació permet a Parlem avançar en el seu objectiu de guanyar terreny a Girona i Lleida.

De fet, tal com explica Pérez-Mas, la meta és reforçar la presència local de Parlem i ocupar territoris on encara no actua. Però, així mateix, amb l’acord, la companyia accelera els seus plans de disposar d’un volum de negoci de 60 milions d’euros de cara al 2024. Les noves tres incorporacions impliquen incrementar de cop la facturació del grup en 5,5 milions d’euros. Això, sumat als 40 milions d’ingressos amb què pretenen acabar el 2022, al creixement natural de l’any, i a altres possibles operacions de compra, suposa acostar-se a aquests 60 milions d’euros de facturació ja el 2023.

A més, que un 20% del que li han costat a la companyia aquestes tres últimes absorcions es pagarà en accions (Parlem cotitza a la borsa des de l’any passat), i pràcticament la meitat, a través d’un acord amb el seu soci Inverready, fons que passarà a ser el propietari de la fibra de gairebé 50.000 llars. En definitiva, que Parlem aconsegueix no endeutar-se sobre manera.

En qualsevol cas, això no evita –confessa el principal executiu de l’empresa– que el grup acabi l’any amb pèrdues: 5,5 milions d’euros del primer semestre (la majoria comptables i inofensives a ulls de Pérez Mas) i, si finalment decideixen no recórrer-la, gairebé mig milió d’euros de multa de la CNMC, per no haver facilitat determinades dades correctament, segons l’organisme.

Nou pla estratègic

Notícies relacionades

«En l’àmbit financer, les tres adquisicions generen una millor capacitat per generar beneficis –milloren l’ebitda [beneficis abans d’aplicar impostos, amortitzacions...]–, sense aportació de deute», sintetitza el grup en un comunicat. «Aquesta previsió de millora permetrà treballar en un nou pla estratègic 2023-2025», avança la companyia.

Malgrat que aquest pla es presentarà formalment durant el primer semestre de l’any que ve, Pérez-Mas ja ha avançat que la idea és tant créixer geogràficament com en línies de negoci. D’una banda, la companyia mira cap al País Basc, l’Alsàcia i Còrsega, territoris on estudia aterrar amb versions adaptades del nom ‘Parlem’. De l’altra, el grup té la intenció que la seva filial energètica comenci a comercialitzar energia (a més d’instal·lar plaques solars per a autoconsum) i que el grup vengui també alarmes. La idea, planteja el president de Parlem, és encarregar-se de serveis clau per a la llar.

Temes:

Empreses