Iniciativa

Gelida aprova la implantació de l’Agroparc d’Ametller Origen al Penedès

L’aval municipal se suma a l’informe favorable de la Comissió Territorial de Catalunya i el suport empresarial i sindical al projecte, que compta amb una inversió de 180 milions

Gelida aprova la implantació de l’Agroparc d’Ametller Origen al Penedès
2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els principals partits polítics de Gelida (Alt Penedès) han donat la seva aprovació per a la implantació del projecte d’Agroparc que promou Ametller Origen al seu terme municipal. En el ple, els representants del PSC, ERC i Gelida per la República han aprovat la modificació inicial del pla d’ordenació urbanística municipal en l’àmbit del pla parcial de Can Juncoses i finques limítrofes, amb 10 vots a favor i un en contra.

Aquest és un primer pas per a la implantació d’aquest del clúster agroalimentari 100% sostenible i circular que persegueix «l’objectiu de transformar el model productiu actual del sector agroalimentari i promoure la producció d’aliments de més qualitat nutritiva i organolèptica, segons la companyia. S’estima que la iniciativa, que va arribar a estar en perill per la lentitud administrativa suposarà una inversió d’uns 180 milions d’euros. Els números que maneja la companyia indiquen que el projecte, de més de 250 hectàrees, generarà un impacte econòmic de 433 milions d’euros i ocuparà 3.100 persones.

A aquest aval municipal se suma també l’informe favorable de la Comissió Territorial de Catalunya, que remarca «el caràcter d’interès territorial del projecte i el suport de la Generalitat de Catalunya». També des del Govern central i, en concret, els ministeris d’Indústria, Transició Ecològica i Agricultura, Pesca i Alimentació han donat suport a l’Agroparc, «per ser un projecte transformador del sector», alineat amb Pacte Verd Europeu i amb el pla de recuperació, transformació i resiliència, amb què es marquen les pautes per als fons europeus Next Generation. 

Notícies relacionades

L’Agroparc va comptar al seu torn amb el suport explícit a través d’un manifest de la Federació Empresarial del Gran Penedès, amb més de 100 empreses associades; els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, i nombrosos representants polítics i membres del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf i dels ajuntaments de Gelida, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Sadurní, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Ametller Origen destaca també la gran acollida que el projecte ha tingut entre el conjunt d’empreses catalanes, com mostra un acte que es va celebrar fa un any a Foment del Treball.

L’Agroparc, una de les apostes més grans del principal executiu d’aquesta firma familiar, Josep Ametller, fundador de l’empresa juntament amb el seu germà Jordi, pretén ser el primer districte agroindustrial d’energia positiva i CO2, amb la qual cosa s’evitarà l’emissió de 1.400 tones de diòxid de carboni a l’any.