‘Start-up’

Factorial tanca una ronda de 120 milions i es converteix en el nou unicorn espanyol

  • La ‘start-up’ fundada a Barcelona el 2016 està especialitzada a vendre ‘software’ per gestionar recursos humans a les pimes

factorial

factorial

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La ‘start-up’ barcelonina Factorial ha tancat una nova ronda de finançament de 120 milions de dòlars i aconsegueix així superar els 1.000 milions de valoració, fet que la converteix en el nou unicorn espanyol. La ‘start-up’ fundada a la capital catalana el 2016 està especialitzada a vendre ‘software’ per gestionar recursos humans a les pimes i actualment supera els 7.000 clients en cartera. La ronda d’inversió ha sigut liderada pel fons Atomico i hi han participat GIC i tots els inversors de rondes anteriors, incloent-hi Tiger Global, CRV, K-Fund i Creandum, segons fonts de la companyia.

Després de tancar la seva cinquena ronda de finançament i superar els 1.000 milions de dòlars de valoració, Factorial s’integra en la selecta llista d’unicorns –així es bateja en l’argot del sector les ‘start-ups’ que superen les quatre xifres de valoració– fundats a Espanya, en la qual figuren Cabify, Glovo, Travelperk, Idealista o Edreams, entre d’altres. El seu model es basa en un programa de subscripció mensual que automatitza tasques i tràmits com la gestió de nòmines i despeses, signatures electròniques, registre horari o informes amb dades analítiques per mesurar la productivitat o l’eficiència de processos. 

El model dissenyat pels enginyers informàtics Jordi Romero, Pau Ramón i Bernat Farrero, per exemple, connecta automàticament el control horari –obligatori en tota empresa des del 2019– a la compensació, la gestió del rendiment i la nòmina del treballador. Això permet estalviar a les companyies unes 30 hores setmanals en gestions, que d’una altra manera haurien de portar a terme contractant un tècnic que ho fes. La ‘start-up’ ha experimentat un creixement anual de més del 200% en els ingressos anuals des del 2019, segons afirmen des de la mateixa companyia, i opera actualment en nou mercats arreu del món. Per atendre’ls disposa d’una plantilla de 800 professionals, repartits entre les seves oficines del Brasil, Mèxic i Espanya

L’objectiu de la ronda de finançament de 120 milions –que gairebé duplica la que va tancar el setembre de l’any passat– és reforçar la seva presència en aquests nou mercats, a més d’obrir una nova delegació a Miami i expandir-se a altres països. La competència per a la digitalització de la gestió de recursos humans està creixent davant l’augment de la demanda i des de Factorial aspiren a reforçar i guanyar quota de mercat. 

Soci vinculat a Silicon Valley

Notícies relacionades

La ronda actual ha sigut liderada pel fons d’inversions tecnològiques Atomico, que té entre els seus clients firmes com Skype, Telegram o Jobandtalent, entre d’altres, i gestiona una cartera de 4.000 milions de dòlars en actius. El soci d’aquest grup inversor, Luca Eisenstecken, s’unirà al consell d’administració de Factorial per participar en la gestió de la companyia en aquesta nova etapa.

La inversió captada pel trio d’informàtics barcelonins arriba en un moment delicat quant a la capitalització de les empreses emergents. La pujada generalitzada de tipus d’interès anunciada pels principals bancs centrals ha provocat que augmentés la prudència dels fons inversors –especialment els de capital de risc– a l’hora de deixar anar el seu finançament.