Eurostat

El preu de la vivenda a l’eurozona va moderar la seva escalada al 9,3% en el segon trimestre

En el cas del conjunt de la Unió Europea, la pujada interanual va ser del 9,9% en comparació al 10,4% del trimestre precedent | En el cas d’Espanya, el preu va augmentar un 8,1%, quatre dècimes menys

El preu de la vivenda a l’eurozona va moderar la seva escalada al 9,3% en el segon trimestre
1
Es llegeix en minuts

L’increment interanual del preu de la vivenda a la zona euro durant el segon trimestre del 2022 va arribar al 9,3%, de manera que es va moderar mig punt percentual respecte de la pujada rècord del 9,8% en els tres primers mesos de l’any, segons les dades publicades per Eurostat.

En el cas del conjunt de la Unió Europea (UE), la pujada interanual dels preus de la vivenda el segon trimestre va ser del 9,9%, en comparació al 10,4% del trimestre precedent.

En termes trimestrals, l’increment dels preus de la vivenda a la zona euro va ser del 2,3%, després de la pujada de l’1,6% del primer trimestre, i entre els Vint-i-set va ser també del 2,3%, després de l’alça del 2% entre el gener i el març.

Tots els estats membre sobre els quals es disposa de dades van mostrar un augment anual dels preus de la vivenda el segon trimestre del 2022 i en 16 d’aquests l’increment dels preus va superar el 10%.

Els augments anuals menys intensos es van registrar a Xipre (+2%), Finlàndia (+2,2%) i Dinamarca (+2,8%), mentre que les pujades més fortes van correspondre a Estònia (+27,4%), Txèquia (+23,1%), Hongria (+22,8%) i Lituània (+22,1%).

Notícies relacionades

En comparació al trimestre anterior, els preus també van augmentar en tots els estats membre. Els increments més febles es van registrar a Suècia (+0,5%), Finlàndia (+1,3%) i Bèlgica (+1,3%), mentre que les pujades trimestrals més grans es van observar a Estònia (+8%), Lituània (+5,9%), i a Letònia i Eslovàquia (a tots dos +5,5%).

En el cas d’Espanya, el preu de la vivenda va augmentar un 8,1% interanual, quatre dècimes menys, mentre que la pujada trimestral entre l’abril i el juny es va desaccelerar a l’1,9% des del 2,6% del primer trimestre.