Negocis

Adevinta va elevar el 14% els ingressos fins al primer semestre

La propietària dels ‘marketplaces’ Fotocasa, Habitaclia, InfoJobs, Coches.net, Motos.net i Milanuncios va ingressar 104 milions fins al juny

Adevinta va elevar el 14% els ingressos fins al primer semestre
1
Es llegeix en minuts

Adevinta Spain, companyia propietària dels ‘marketplaces’ Fotocasa, Habitaclia, InfoJobs, Coches.net, Motos.net i Milanuncios,va acabar el primer semestre de l’any amb uns ingressos de 104 milions d’euros en els primers sis mesos de l’any, un 14% més que en el mateix període del 2021. L’ebitda (benefici brut abans d’interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions) va arribar als 35 milions, un 22% més. En el segon trimestre la facturació va ser de 54 milions d’euros (el 12% més), amb un ebitda de 18 milions (15% més).

Tatjana Bilic, directora financera d’Adevinta Spain, va destacar la «fortalesa» de les xifres, no només en el sector de l’ocupació, sinó també en l’àrea del motor i l’immobiliari. Román Campa, conseller delegat, va destacar que la marxa de l’empresa és un indicador clar de la consolidació de la venda ‘online’.

Adevinta va arribar a una facturació internacional de 417 milions d’euros, cosa que suposa un increment del 8% respecte al mateix període de l’exercici anterior. En aquest sentit, la companyia registra fins ara uns ingressos de 804 milions d’euros (+6% respecte a l’exercici anterior) i un ebitda de 271 milions (+3 % en comparació al 2021).

Quant al mercat europeu, un dels principals pilars que impulsa el creixement del grup, aquesta divisió ha arribat a una facturació de 178 milions d’euros en el segon trimestre, cosa que suposa un increment del 9% respecte al segon trimestre de l’any passat.

Notícies relacionades

Els negocis d’Adevinta han evolucionat del paper a l’‘online’ al llarg de més de 40 anys de trajectòria a Espanya, convertint algunes de les seves marques en referents d’internet en el camp de la segona mà. La seu de la companyia és a Barcelona i compta amb una plantilla de 1.200 persones. Adevinta té presència mundial a 14 països. El conjunt de les seves plataformes locals reben una mitjana de 3.000 milions de visites cada mes. 

Després de la decisió de vendre negocis a Austràlia i Sud-àfrica el novembre del 2021, i altres al Regne Unit, i a l’espera de vendes en aquests mercats, el valor en llibres d’aquesta decisió s’ha traduït en provisions d’uns 26 milions d’euros.