Aerolínies

La jornada de vaga a Ryanair obre dijous amb 22 retards i sense cancel·lacions

Els retards han afectat en gran manera Palma, amb sis vols de sortida o arribada demorats; seguida per Barcelona, amb cinc

La jornada de vaga a Ryanair obre dijous amb 22 retards i sense cancel·lacions

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

L’última de les quatre jornades de vaga a la qual estan convocats aquesta setmana els tripulants de cabina de passatgers (TCP) de Ryanair a Espanya pels sindicats USO i Sitcpla ha començat aquest dijous amb 22 retards i, en aquesta ocasió, sense vols cancel·lats.

Segons ha informat USO amb dades fins a les 09.00 hores, els retards han afectat en gran manera Palma, amb sis vols de sortida o arribada demorats; seguida per Barcelona, amb cinc vols retardats; mentre que Madrid, a primera hora, ha tingut dos retards, igual com Alacant.

A l’aeroport de Màlaga i al de Sevilla s’hi han registrat tres retards; mentre que a l’aeroport valencià un vol de sortida ha sigut demorat.

Les aturades afecten les deu bases espanyoles on opera Ryanair (Madrid, Màlaga, Sevilla, Alacant, València, Barcelona, Girona, Santiago de Compostel·la, Eivissa i Palma).

Notícies relacionades

Després de les vagues de juny i juliol, USO i Sitcpla mantenen les aturades setmanals, de dilluns a dijous, fins al 7 de gener de 2023, en demanda d’un conveni col·lectiu firmat sota la legislació espanyola, després que l’empresa tanqués amb CCOO un acord sobre salaris, ‘rosters’ (quatre dies en actiu seguits de tres de lliures) i complements dels tripulants de cabina espanyols.

Per als sindicats convocants, que són els majoritaris, l’acord subscrit entre CCOO i Ryanair no té caràcter vinculant, ja que s’ha firmat amb un sindicat «no representatiu».