Borsa de Madrid

L’Ibex 35 puja un 0,1% en l’obertura a l’espera de l’IPC de l’eurozona

El selectiu espanyol desperta en positiu després de trencar aquest dimecres una ratxa d’onze sessions consecutives a l’alça

L’Ibex 35 puja un 0,1% en l’obertura a l’espera de l’IPC de l’eurozona

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

L’Ibex 35 ha obert la sessió d’aquest dijous amb una alça del 0,12%, que ha permès al selectiu mantenir la cota dels 8.400 punts. En concret, després de trencar ahir la ratxa d’onze pujades consecutives, l’índex madrileny ha inaugurat la sessió d’avui a l’entorn dels 8.444 punts.

Després de la publicació aquest dimecres de les actes de l’última reunió de la Reserva Federal nord-americana (Fed), en les quals s’apuntaven pujades més moderades dels tipus per evitar excessos, els inversors estaran avui pendents d’algunes referències macroeconòmiques, com l’IPC de la zona euro i les peticions setmanals del subsidi d’atur als Estats Units.

Les principals places europees despertaven aquest dijous amb signe mixt. Mentre que París cotitzava pràcticament pla, Londres cedia un 0,2% i Frankfurt avançava un 0,1%.

Dins de l’Ibex 35, les pujades més pronunciades en els primers compassos de la sessió se les anotaven Grifols, Merlin i Repsol, amb alces del 0,7% en els tres casos, seguides de Colonial i Iberdrola, les accions del qual es revaloritzaven un 0,6%.

Al costat dels descensos destacaven ArcelorMittal (-0,6%), Cellnex (-0,5%), Naturgy (-0,4%) i PharmaMar i Indra, que baixaven un 0,2% tot just obrir el mercat borsari.

Notícies relacionades

En l’obertura dels mercats europeus, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, se situava en un preu de 93,31 dòlars, amb un descens del 0,3%, mentre que la Texas cotitzava a 87,73 dòlars, després de caure una mica més d’un 0,4%.

Al mercat de divises, l’euro perdia una mica de terreny davant el dòlar i s’intercanviava a 1,0155 ‘bitllets verds’, mentre que al mercat de deute la prima de risc rondava els 113 punts bàsics, amb la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys escalant fins al 2,285%.