Terratrèmol a Silicon Valley

Elon Musk demana retardar el judici contra Twitter a febrer del 2023

La xarxa social havia sol·licitat un judici al setembre perquè Musk havia de completar el seu acord per comprar la companyia abans del 24 d’octubre

Elon Musk demana retardar el judici contra Twitter a febrer del 2023

REUTERS/Brendan McDermid

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els advocats del fundador i conseller delegat de Tesla, Elon Musk, han presentat aquest divendres a la Justícia dels Estats Units un recurs perquè el procés per la fallida compra de Twitter no es realitzi fins al febrer del 2023, després que la xarxa social sol·licités el judici per al setembre. Twitter havia sol·licitat un judici al setembre perquè Musk havia de completar el seu acord per comprar la companyia abans del 24 d’octubre. L’equip jurídic de Musk s’hi ha negat i ha proposat el mes de febrer com a data alternativa per al judici, segons ha informat ‘The New York Times’.

Musk i el seu equip argumenten que la data límit de l’acord «s’estén automàticament» en cas de litigi, cosa que no afectaria el procés. Fonts pròximes al fundador de Tesla suggereixen que els advocats volen tenir una oportunitat més bona de construir el seu cas, segons ha sabut ‘Axios’. Twitter, per la seva banda, sembla tenir la intenció de resoldre l’assumpte «al més aviat possible», al·ludint que «el temps són diners». «La junta de Twitter té tot l’interès a resoldre això ràpidament, i té tot l’interès en la demora: el temps són diners», ha analitzat una professora de la Facultat de Dret de Tulane consultada per ‘The New York Times’.

Malgrat això, l’equip legal del magnat ha presentat davant el jutge els seus arguments en una presentació legal destinada a oposar-se a la demanda de l’empresa d’un judici ràpid de quatre dies al setembre.

El passat 12 de juliol Twitter va presentar davant un tribunal de l’estat de Delaware una demanda contra el multimilionari per obligar-lo a comprometre’s amb la seva oferta de compra de l’empresa després de trencar l’acord entre les parts. «Musk aparentment creu que ell, a diferència de qualsevol altra part subjecta a la llei de contractes de Delaware, és lliure de canviar d’opinió, destrossar l’empresa, interrompre’n les operacions, destruir el valor dels accionistes», ha dit la companyia, tal com va recollir la cadena NBC News.

La setmana passada, Musk va traslladar a Twitter que renunciava al contracte de compra de la xarxa social després de no rebre resposta per part de la companyia al demanar informació sobre el nombre de comptes falsos que es troben a la plataforma, així com la manera de l’empresa d’auditar-los i suspendre’ls.

Notícies relacionades

A mitjans de maig, el magnat va decidir suspendre temporalment la compra de Twitter, pactada a finals del mes d’abril passat per uns 44.000 milions de dòlars (43.620 milions d’euros), a l’espera de detalls que recolzessin el càlcul de la companyia sobre que els comptes falsos representen menys del cinc per cent dels usuaris.

Posteriorment, mitjançant una carta remesa a principis de juny pels advocats de Musk a la Comissió del Mercat de Valors (SEC) dels Estats Units, l’equip legal del multimilionari considerava la posició de Twitter un «incompliment substancial» de les seves obligacions en virtut de l’acord de fusió, per la qual cosa advertien que Elon Musk «es reserva tots els drets resultants, inclòs el seu dret a no consumar la transacció i el seu dret a rescindir l’acord de fusió.»