La millor universitat per a estudiar ‘blockchain’ està a Barcelona

Aquesta tecnologia disruptiva generarà noves oportunitats laborals i de negoci en els pròxims anys

Enti, amb la col·laboració de KPMG, llançarà enguany la primera edició del Màster Virtual Assets & Blockchain

Els perfils especialitzats en ’blockchain’ tenen una alta demanda en el mercat laboral

Els perfils especialitzats en ’blockchain’ tenen una alta demanda en el mercat laboral / Shutterstock

5
Es llegeix en minuts

Termes com ‘blockchain’, criptoactius, metavers, NFT o Web3, entre altres, prenen cada vegada més protagonisme en l'àmbit econòmic, financer i social. Els pròxims anys estaran marcats per l'impuls i el creixement d'aquesta tecnologia disruptiva que té per objectiu de democratitzar la xarxa i permetre la possessió i transferència de valors digitals sense la necessitat d'intermediaris i de manera segura.

La tecnologia ‘blockchain’ pot aplicar-se en múltiples sectors com, per exemple, el financer, la logística, els videojocs o la sanitat i l'educació, entre altres. Entendre el seu funcionament i tot allò que ho envolta com la regulació, és fonamental per a continuar desenvolupant el sector. I, en aquest sentit, la formació és un dels pilars fonamentals.

L'Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI), en col·laboració amb KPMG, posaran en marxa enguany la primera edició del Màster Virtual Assets & Blockchain que, d'una forma integral, té l'objectiu de formar a professionals capaços de treballar amb aquesta tecnologia des d'una triple perspectiva: la tecnològica, l'economicofinancera i la reguladora.

El metavers i el seu model econòmic basat en els 'tokens' també utilitzen tecnologia 'blockchain'



/ Shutterstock

“Aquest màster pretén impulsar l'estratègia i el creixement de l'ecosistema de ‘blockchain’ i els criptoactius, que suposen una manera diferent de generar valor i repartir-ho entre la comunitat, habilitant noves estratègies i nous ‘players’. D'aquesta manera, busquem contribuir al desenvolupament de nous models de negoci basats en ‘tokens’, DeFi (finances descentralitzades), identitats digitals, metaversos o la web 3.0”, apunta Jorge Antolínez, membre de l'equip de Virtual Assets & Blockchain de KPMG i professor del màster.

Enti: Una educació referent en noves tecnologies

Enti és un centre adscrit a la Universitat de Barcelona (UB) que és referent en la formació superior en noves tecnologies. De les seves aules han sortit centenars d'especialistes que, des de l'any 2013, s'han convertit en agents clau del sector TIC i, molt especialment, de l'àmbit dels videojocs i de l'oci digital.

El seu model d'educació es basa en el coneixement i la proximitat amb l'ecosistema empresarial del sector TIC a Barcelona. El seu equip docent, per exemple, està format per professionals en actiu que centren els seus ensenyaments a donar una visió actualitzada del que succeeix actualment en l'àmbit professional.

Succeeix el mateix amb el Màster Virtual Assets & Blockchain. Enti compta amb la col·laboració d'un ‘partner’ acadèmic clau en l'ecosistema cripto com és KPMG. Aquesta col·laboració amb el sector, ha permès desenvolupar un programa sòlid i abordar amb confiança un pla d'estudi que ofereix als alumnes la màxima qualitat i una visió global sobre el ‘blockchain’.

A tot això se suma unes instal·lacions d'última generació, la possibilitat de realitzar pràctiques professionals en empreses líders del sector, uns horaris compatibles amb el desenvolupament professional i una atenció personalitzada i centrada en les necessitats dels alumnes.

Estudiar ‘blockchain’ a Barcelona

“El nou màster en ‘blockchain’ de l'Escola de Noves Tecnologies Interactives ofereix un enfocament integral d'aquesta tecnologia disruptiva de la mà d'experts i professionals que treballen cada dia amb ella. L'alumne aprendrà des de zero sobre la tecnologia ‘blockchain’ i els criptoactius en una formació que combina tant classes pràctiques i teòriques” apunta Alvaro Casado, Digital Assets de la signatura KPMG i també professor del màster de ENTI.

Amb aquesta formació, els alumnes entendran el funcionament de Bitcoin o Ethereum i el per què juguen un paper tan important. També comprendran el funcionament de la tecnologia de ‘blockchain’ i de les seves xarxes, així com els diferents algorismes de consens. El màster de ENTI i KPMG també ensenyarà als alumnes com s'organitzen i quines funcionalitats tenen les organitzacions descentralitzades, comprenent el sistema de governança de les ‘DAO’ (Descentralized Autonomous Organization) i el paper que juguen els ‘tokens’ en elles.

La regulació del sector, especialment dels criptoactius, que arribarà previsiblement durant els pròxims anys, també serà essencial en el desenvolupament del sector. El màster aprofundeix en això a través les novetats reguladores en el sector cripto i la comprensió del paper fonamental de l'evolució d'aquestes normatives a l'hora d'incloure criptoactius en l'estratègia empresarial.

A qui va dirigit i quines sortides professionals té el màster en ‘blockchain’?

El Màster Virtual Assets & Blockchain part des de zero i, per tant, qualsevol professional en actiu o estudiant que vulgui endinsar-se en el sector cripto pot accedir sense la necessitat de tenir cap coneixement tècnic o experiència en programació. Precisament, la metodologia pràctica d'aquest curs de ‘blockchain’, que treballa els continguts sobre casos reals amb professionals experts, permetrà als alumnes aplicar tot el que aprenguin a l'aula.

El màster de ENTI compta amb la col·laboració de KPMG



/ Shutterstock

El sector, a més, es troba en ple creixement pel seu potencial transformador i la seva capacitat de crear noves oportunitats de negoci, productes i serveis. Tot això ha fet créixer la demanda de nous perfils professionals i obre majors oportunitats laborals a les persones especialitzades. Quines sortides professionals ofereix aquesta formació?

  • Blockchain Analyst

  • Blockchain Project Manager

  • Blockchain Product Owner

  • Consultor Blockchain

  • Consultor d'Innovació

  • Responsable d'Innovació en Empresa

  • Expert en Nous Mercats de Valors

  • Fundador de startups / projectes Blockchain

  • Advisor d'empreses / projectes Blockchain

  • Especialització en tecnologia blockchain i smart contracts per a assessor legal

Jornada de portes obertes virtual

El pròxim 15 de juny a les 19 h, ENTI oferirà una Jornada de Portes Obertes en format virtual, a través de l'aplicació Zoom, per a donar a conèixer el Màster Virtual Assets & Blockchain. En aquesta sessió, el centre donarà a conèixer tots els aspectes clau d'aquesta formació i permetrà a les persones interessades consultar qualsevol dubte sobre aquest tema. El programa serà el següent:

  • Benvinguda al programa

  • Presentació de l'escola ENTI i del Màster Virtual Assets & Blockchain

  • Requisits d'accés al Màster

  • Introducció als diferents mòduls del Màster

  • Com em posiciona el Màster dins del mercat laboral?

  • Torn de preguntes

Vols conèixer més sobre el Màster Virtual Assets & Blockchain de ENTI? Emplena aquest formulari per a assistir a la Jornada de Portes Obertes Virtual.