Consum de combustible

Múrcia també vol ser el sud per als jubilats alemanys

Les agències de viatge germàniques proposen que el seu Govern doni 500 euros a les persones grans perquè emigrin a Espanya l’hivern que ve

Múrcia també vol ser el sud per als jubilats alemanys
2
Es llegeix en minuts

La Regió de Múrcia no renuncia a convertir-se l’hivern que ve en destinació turística dels jubilats alemanys, si finalment es veuen obligats a emigrar al sud per fugir del fred. La crisi del gas provocada per la invasió d’Ucraïna i la perspectiva que l’estació sigui més difícil de suportar a Alemanya si el país es queda sense subministrament ha portat les agències de viatges germàniques a proposar que les persones grans passin l’hivern a Espanya per reduir el consum del combustible, que resultaria necessari per a la indústria. A Múrcia la patronal d’hostaleria i la Conselleria de Turisme esperen amb interès la decisió. Fonts del departament de Marcos Ortuño han indicat que la comunitat «està a l’espera» de veure si la proposta tira endavant o no per plantejar-se què fer, tot i que les destinacions favorites dels turistes germànics són Mallorca i les Canàries.

L’artífex de la iniciativa ha sigut la presidenta de l’Associació d’Agències de Viatges Independents d’Alemanya, Marina Linnhoff, que ha proposat al seu Govern establir un bo de 500 euros per costejar l’estada al sud dels jubilats durant l’hivern que ve a fi d’evitar que les persones grans passin fred a casa. El seu plantejament és: «Viatjar contra Putin és millor que congelar-se per culpa de Putin». Tot i que Berlín no s’ha pronunciat oficialment, la presidenta del comitè de turisme del Bundestag, Jana Schimke, ha assegurat que costejar l’hivern a Espanya a les persones grans no compensaria el possible estalvi en el consum de gas, segons es recull a ‘La Vanguardia’.

La comunitat i la patronal d’hostaleria de la Regió es mostren cauteloses davant la proposta. «Des del Govern regional i, en concret, des de la Conselleria, esperem que la proposta tiri endavant o no es contempli per poder portar a terme algun tipus d’actuacions», van indicar fonts de Turisme.

Notícies relacionades

Per al president de la patronal regional HoyTú, Jesús Jiménez, «en el dia d’avui les possibilitats que les persones grans d’Alemanya passin l’hivern al sud són meres especulacions i globus sonda del Govern i de la societat germànica». Jesús Jiménez veu «complicat competir amb Mallorca, perquè és la seva destinació preferida», tot i que apunta que la Regió té «un avantatge: la temperatura mitjana i els dies de sol, que la fan més semblant a les Canàries». Considera que és «l’Administració regional la que ha d’iniciar actuacions de promoció per mirar d’acabar amb l’estacionalitat, sobretot quan tenim un munt de fons europeus que es podrien destinar a la promoció del turisme a l’exterior».

Per a la presidenta de la patronal turística Hostetur, Soledad Díaz, «el mercat alemany és molt fidel a les Balears, tot i que això no vol dir que no canviïn en un moment donat». Planteja que «aquí també val diners escalfar els hotels» i dona per fet que les empreses «faran els seus números», però apunta que «mai s’ha de descartar res».

Temes:

Múrcia Alemanya