Pacte estratègic

Aliança de Sega i Microsoft per al desenvolupament de jocs ‘online’ sofisticats

L’acord pretén aprofitar el desenvolupament de les xarxes i internet per abordar noves tecnologies lúdiques a internet amb la base d’Azure

undefined39024693 economia  app  apps  sonic the hedgehog180124105727

undefined39024693 economia app apps sonic the hedgehog180124105727

1
Es llegeix en minuts

aquest dilluns SEGA i Microsoft han anunciat la firma d’una aliança estratègica per al desenvolupament de nous videojocs en xarxa construïts sobre la plataforma al núvol Azure de Microsoft. L’aliança formaria una part clau de l’estratègia de SEGA a mitjà i llarg termini que permetria que l’empresa avanci amb Super Game, plataforma de desenvolupament de jocs ‘online’ globals, orientats a la creació de grans comunitats d’usuaris.

Fonts de Microsoft van explicar mitjançant un comunicat que la implementació de 5G suposa un canvi rellevant per aprofitar els serveis al núvol, de manera que «els consumidors poden disfrutar més fàcilment de contingut d’entreteniment d’alta qualitat en qualsevol moment». Dins d’aquest entorn altament connectat, l’ecosistema que envolta la indústria dels jocs continua evolucionant i expandint-se a mesura que es troben disponibles eines i tecnologies més sofisticades, i els videojocs són una peça fonamental d’aquest canvi de productes i serveis associats a les xarxes. Azure aspira a ser una base d’operacions idònia per a una àmplia gamma d’experiències de joc i comunitats «cada vegada més diverses i assequibles».

Microsoft i SEGA es comprometen a treballar junts amb noves «evolucions tecnològiques» en àrees com la infraestructura de xarxa i les eines de comunicació necessàries per als serveis en línia globals com una prioritat clau. Yukio Sugino, president i director d’operacions de SEGA Corporation, va reconèixer que l’acord servirà per «construir un entorn de desenvolupament de jocs de pròxima generació «perquè els fanàtics de tot el món puguin disfrutar dels nostres títols; en aquest sentit, el nostre objectiu és construir una aliança que utilitzi tant les poderoses capacitats de desenvolupament de jocs de SEGA com la tecnologia d’avantguarda i l’entorn de desenvolupament de Microsoft».

Notícies relacionades

Sarah Bond, màxima responsable de l’acord arribat a Microsoft Corporation, va opinar que l’objectiu és tornar a imaginar com es creen, allotgen i operen els jocs, amb l’objectiu d’afegir més valor als jugadors i a SEGA».

Microsoft pugna per ser la companyia cotitzada més amb més capitalització borsària del món, sempre en competència amb Apple. Des de començament d’any les accions de Microsoft es revaloritzen més d’un 48%, mentre que els títols d’Apple cotitzen un 12% per sobre del nivell registrat al tancament del 2020.