Negociacions en curs

La UGT acusa de «traïció» Casado per amenaçar d’impugnar la reforma laboral davant Brussel·les

  • El secretari general de la central, Pepe Álvarez, adverteix que les divisions internes al Govern central donen «arguments» a la patronal per no concretar la reforma

GRAF5092 MADRID, 2/9/2019.- El secretario general de UGT, Pepe Álvarez, durante el encuentro que mantuvo hoy lunes en la sede de UGT, con los medios de comunicación para analizar la actualidad socioeconómica y repasar sus propuestas para los próximos meses.EFE/David Fernández

GRAF5092 MADRID, 2/9/2019.- El secretario general de UGT, Pepe Álvarez, durante el encuentro que mantuvo hoy lunes en la sede de UGT, con los medios de comunicación para analizar la actualidad socioeconómica y repasar sus propuestas para los próximos meses.EFE/David Fernández / David Fernandez (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha acusat de «traïció» el president del PP, Pablo Casado, després d’amenaçar d’impugnar la reforma laboral que prepara el Govern davant la Unió Europea. El líder sindical considera que les esmentades paraules són una ingerència davant la sobirania nacional espanyola, que resideix al Congrés i del qual depenen les normes laborals, tal com ha manifestat aquest dimarts en un acte al barri de Sants, a Barcelona. Álvarez també ha advertit el PSOE i Unides Podem que les últimes divisions internes al si de la coalició donen «arguments» a la patronal per no concretar la reforma que des de fa mesos negocien els agents socials. «Em preocupa que estiguem perdent el temps, un temps valuós, i no avancem en la negociació per raons que no són fàcils d’entendre», ha declarat.

El líder dela UGT ha sigut molt dur amb les declaracions de Casado en el vint-i-quatrè Congrés Nacional de l’Empresa Familiar, que està tenint lloc aquests dies a Pamplona. «Amb la mateixa fermesa que algun membre del Govern deia que la reforma laboral es derogarà nosaltres arribarem fins al final en les institucions europees perquè la reforma laboral es mantingui», va afirmar el líder de la dreta.  «Em sembla que anar a riure les gràcies als empresaris d’aquest país, a explicar que qualsevol moviment que hi hagi el portarà a la Comissió Europea... D’entrada em sembla un acte de traïció amb la sobirania del Parlament espanyol. Perquè qui té la potestat de fer les lleis és el Parlament espanyol, no la Comissió Europea», ha replicat el líder de laUGT aquest dimarts des de Barcelona. «Seria bo que ho expliqui als milions de treballadors que canvien de contracte cada mes, que cada molt poc temps el contracte que tenien de sis hores els l’abaixen a quatre, però en continuen treballant sis. Hi ha una necessitat imperiosa d’acabar amb aquesta situació d’explotació i, en alguns casos, d’esclavitud. Sobretot entre els joves i les dones d’aquest país», ha afegit.

Nova reunió per la reforma laboral aquest dimecres

Notícies relacionades

Aquest dimecres a les deu del matí està prevista, com cada dimecres a la mateixa hora, una nova reunió entre el Ministeri de Treball, els sindicats i la patronal per negociar sobre la nova reforma laboral. Aquesta matèria ha sigut objecte recentment d’una forta pugna al si del Govern de coalició. Pugna encara no resolta després de la reunió mantinguda aquest dilluns passat entre el PSOE i Unides Podem. Un dels orígens de les divergències és qui pilotarà les negociacions, si la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, o la vicepresidenta primera i responsable econòmica de l’Executiu, Nadia Calviño. «M’agradaria que el Govern decideixi qui representa el Govern», ha afirmat Álvarez. «Les negociacions estan al Ministeri de Treball i és on continuen pilotant-se. És una qüestió de Govern, per més que nosaltres tinguem més ‘feeling’ amb unes ministres que amb d’altres. Em quedo amb les paraules del president Sánchez que va dir ‘derogarem la reforma laboral’», ha afegit.

El líder de la UGT també ha advertit a l’Executiu que el temps corre i li ha recordat que abans d’acabar l’any, tal com li va prometre a Brussel·les, ha de tenir tancada i aprovada la nova reforma laboral, amb matèries tan delicades com recurrents des de fa anys, com és reduir els alts nivells de temporalitat. I, en aquest sentit, ha considerat que el Govern no fa cap favor a la negociació amb les seves recents i públiques diferències. «Les divisions internes del Govern no beneficien la taula de negociació i, en aquest sentit, la patronal, que no té ganes d’avançar ni de concretar la reforma, ja que aquest serà un argument més», ha afirmat el secretari general de la UGT.