Demanda d’Epic

Un jutge obliga Apple a obrir els pagaments de la seva plataforma a altres sistemes

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts

Un jutge dels Estats Units va ordenar divendres al gegant tecnològic californià Apple que canviï les pràctiques de la seva botiga App Store en una sentència molt esperada en el cas antimonopoli presentat per Epic Games, editor del popular videojoc Fortnite.

Segons la sentència, Apple ja no pot obligar els desenvolupadors d’aplicacions a utilitzar el seu sistema de pagament, un tema central en el litigi amb Epic Games que podria tenir greus implicacions en el sector.

Epic Games va denunciar la multinacional californiana perquè es quedava el 30% dels pagaments que realitzaven els usuaris d’iPhone i iPad que jugaven a ‘Fortnite’ i que eren, en la majoria de casos, micropagaments per aconseguir avenços en el joc. Apple va replicar i va oferir a Epic negociar la comissió, però aquests van optar per la via judicial.

Notícies relacionades

Segons la sentència, Apple no pot imposar als desenvolupadors que utilitzen la seva plataforma, Apple Store, que facin servir el seu sistema de pagaments a les seves terminals i, per tant, no pot cobrar-los cap comissió per cada compra que facin els usuaris. A més, estarà obligada a facilitar l’ús de sistemes de la competència.

La batalla judicial està plantejada també a Brussel·les.

Temes:

Apple