Comunitat de Madrid

Ayuso eliminarà tots els impostos propis

  • Es tracta de la supressió de la taxa sobre la instal·lació de màquines recreatives i la del dipòsit de residus

Ayuso eliminarà tots els impostos propis

David Castro

1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat aquest dimecres que el seu Govern pretén eliminar tots els tributs propis amb què comptava fins ara la regió. Es tracta, concretament, de la supressió de l’impost sobre la instal·lació de màquines recreatives en establiments d’hostaleria autoritzats i de l’impost sobre dipòsit de residus.

Així ho ha anunciat la mateixa dirigent autonòmica a la roda de premsa posterior al Consell de Govern, on s’ha acordat iniciar la tramitació de la llei de supressió d’aquests impostos, que haurà de ser aprovada posteriorment a l’Assemblea de Madrid. «Madrid es convertirà en l’única comunitat autònoma de règim comú sense tributs propis», ha remarcat Ayuso.

Segons les dades facilitades per l’Executiu regional, a la Comunitat de Madrid, la recaptació per aquests impostos amb prou feines suposa el 0,02% del total, és a dir, 0,7 euros per habitant davant una recaptació total de 3.415 euros per contribuent. El 2020, la tributació total pels dos impostos va ser de 3,4 milions d’euros.

Notícies relacionades

L’impost sobre les màquines en locals d’hostaleria autoritzats grava la instal·lació de màquines recreatives, amb o sense premi, en aquest tipus d’establiments. Es tracta d’un impost que, per al Govern de la Comunitat, ha quedat obsolet després de la creació de l’impost estatal sobre el joc. Actualment, la Comunitat de Madrid és l’única regió que té un impost d’aquestes característiques, tot i que té una recaptació residual, ja que el gruix de la tributació es queda en la taxa fiscal sobre el joc.

Per la seva banda, l’impost sobre dipòsit de residus, destinat a la protecció del medi ambient, quedarà encavalcat per l’impost estatal que posarà en marxa el Govern d’Espanya. El 2020, la recaptació a la Comunitat de Madrid pel tribut propi va ser de 2,2 milions.