Xile reobre l’Antàrtida per a turistes estrangers a partir d’octubre

  • Les persones que visitin el pol hauran de portar una PCR negativa feta 72 hores abans de l’embarcament i una assegurança mèdica per entrar al país sud-americà

Xile reobre l’Antàrtida per a turistes estrangers a partir d’octubre

Archivo / Afp

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Xile, que porta més de quatre mesos amb les fronteres tancades per a turistes, permetrà a partir del mes d’octubre els viatges d’estrangers a l’Antàrtida en creuers que podran recalar-hi complint un estricte protocol sanitari, segons ha detallat aquest dimarts el Govern en un comunicat.

«Avui, les condicions sanitàries permeten que s’implementi un protocol sanitari que permetrà l’ingrés de creuers. Es tracta d’una excel·lent notícia no només per al turisme, sinó per al país», va afirmar el subsecretari de Turisme, José Luis Uriarte, segons el document.

La situació epidemiològica de la regió austral de Magallanes, la porta xilena a l’Antàrtida, així com l’ampli abast de la vacunació al país, «permeten al turisme fer el primer pas en l’operativitat dels creuers de turisme antàrtic en mode bombolla», ha detallat el comunicat.

Els turistes internacionals que visitin aquesta zona, un dels pols turístics del país, hauran d’ingressar a Xile amb una PCR negativa feta 72 hores abans de l’embarcament i una assegurança mèdica.

Quan arribin a l’aeroport de Santiago comença la seva bombolla sanitària, que implica que s’han de traslladar en vols privats fins a Punta Arenas, la ciutat més pròxima al continent blanc i on hauran de realitzar una quarantena en un hotel de trànsit previ a embarcar-se en el creuer.

Notícies relacionades

L’anunci s’ha produït gràcies al positiu escenari sanitari que travessa el país, on la pandèmia de la Covid-19 s’ha replegat fins a nivells no vistos des d’abril del 2020 i on més del 85% de la població susceptible de vacunar-se ha completat la seva pauta d’immunització.

Malgrat la millora, les autoritats mantenen encara les fronteres tancades per a turistes des de l’abril passat, quan el país travessava una segona onada que va posar contra les cordes al sistema sanitari i va obligar a decretar quarantena per a més del 90% de la població.

Temes:

Xile Turisme