Viatges de les persones grans

Les agències critiquen la suspensió temporal del programa de l’Imserso

El Ministeri d’Hisenda va suspendre els plecs de forma cautelar després d’una denúncia de l’associació d’hotels de la Costa Blanca

Les agències critiquen la suspensió temporal del programa de l’Imserso
1
Es llegeix en minuts

El programa de viatges per a majors de 60 anys, conegut com el programa de l’Imserso, està de nou a la picota després que Hisenda suspengués de forma cautelar el plec de condicions a petició de l’Associació Empresarial Hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (Hosbec). La Federació d’Agències de Viatge d’Andalusia ha lamentat aquesta mesura després d’un any i mig en què la pandèmia del coronavirus ha forçat la suspensió del programa.

Ha sigut el vicepresident de la Federació d’Agències de Viatge d’Andalusia, José Manuel Lastra, el que ha mostrat la seva preocupació lamentant que «s’esperava d’alguna forma que l’inici d’aquesta campanya de viatges pogués suposar una fita de tornada a la normalitat per a les agències». En declaracions a Europa Press Lastra ha apuntat que aquest estiu «lamentablement s’ha allunyat molt de les expectatives de les agències» per l’increment de contagis en l’anomenada cinquena onada, que «ha provocat un ajust en la majoria de viatges d’índole internacional, tant en l’àmbit emissor com receptor», d’on prové «el percentatge més alt d’ingressos de les agències de viatge».

Notícies relacionades

Lastra ha remarcat la importància que «el programa té per a les persones grans, el segment poblacional que ha sigut el que amb més duresa ha patit els embats de la pandèmia», i que «tenen tot el dret a disfrutar de l’oci i d’unes merescudes vacances». Al seu torn ha indicat que creu que aquestes impugnacions «seran resoltes amb rapidesa», per això «no corre perill la celebració dels programes dels viatges de l’Imserso, però sí que hi pot haver un retard».

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) ha estimat la petició realitzada per l’Associació Empresarial Hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (Hosbec) per suspendre de manera cautelar el plec de condicions del nou programa de l’Imserso, segons ha confirmat a Europa Press la secretària general d’aquesta entitat, Nuria Montes. La patronal hotelera va recórrer el contingut dels plecs per considerar que hi havia una absència d’estudi de costos, exclusió ‘de facto’ dels hotels de 3 estrelles i pròrrogues sense revisió de preus «en un escenari d’inflació i costos disparats». Per això, va demanar la nul·litat de les actuacions per «reparar defectes greus d’aquests plecs que perjudiquen greument el sector hoteler».

Temes:

Viatges