Excés de quota del 21%

8.246 treballadors de Caixabank s’apunten per sortir a l’ero

  • El nombre final de sol·licitants supera en el 21% la quota d’acomiadaments pactada entre l’empresa i els sindicats; amb el termini d’inscripcions ja tancat

8.246 treballadors de Caixabank s’apunten per sortir a l’ero

REUTERS / SUSANA VERA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un total de 8.246 treballadors de Caixabank s’han apuntat per sortir a l’expedient de regulació d’ocupació (ero) pactat entre la direcció i els sindicats l’1 de juliol passat. La xifra supera en el 21% la quota de 6.452 acomiadaments en què es va tancar l’expedient i representa una xifra pràcticament igual a les 8.291 sortides que va plantejar inicialment la direcció quan va presentar l’expedient, segons dades facilitades per fonts sindicals.

Notícies relacionades

El 30 de juliol es va tancar el termini perquè els empleats que estiguessin acord amb les indemnitzacions i altres condicions de sortida s’hi apuntessin per ser acomiadats. La xifra final s’ha vist incrementada en les últimes hores per un grup d'indecisos o mandrosos, ja que divendres passat rondava els 7.900 voluntaris. Ara Caixabank i els sindicats hauran d’estudiar i negociar si els perfils voluntaris s’adapten als objectius de sortida de l’empresa. Ja que hi haurà persones dins d’aquesta llista de 8.246 d’adscrits que, o bé per perfil professional o bé per localització geogràfica (finalment les quotes per edat es van retirar de les últimes ofertes) no encaixaran en les necessitats plantejades per la direcció i la seva sortida serà vetada.

Aquest dilluns representants de la direcció i les centrals s’han citat a una reunió de seguiment per avaluar aquesta i altres qüestions referents a l’ero tancat fa un mes, el més gran de la història bancària a Espanya. L’entitat estima que el pla suposarà uns costos aquest any d’uns 1.900 milions d’euros i uns estalvis «d’un mínim de 700 milions».