Contra la decisió de la jutge

El fiscal informa a favor del desbloqueig del préstec a Plus Ultra

  • Afirma que no hi ha cap motiu que empari la decisió adoptada per una jutge de Madrid

Un avión de Plus Ultra

Un avión de Plus Ultra

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Fiscalia de Madrid considera que ha «de desbloquejar-se l’ajuda pública a la companyia Plus Ultra» per «34 milions d’euros com a préstec participatiu concedit pel Fons de Recolzament a la Solvència d’Empreses Estratègiques». Al seu informe al Jutjat d’Instrucció número 34 de Madrid, que va procedir a la seva paralització cautelar, el ministeri públic entén que no hi hagi raons per fer-ho.

El ministeri públic és categòric a l’afirmar que «no està acreditat de cap manera, en vista de les actuacions practicades, l’existència de delicte, ni de prevaricació, suborn, tràfic d’influències o frau de subvencions i, per tant, tampoc la necessitat d’adoptar cap mesura cautelar».

Notícies relacionades

Per això entén que no es presenten les circumstàncies que poden permetre paralitzar els fons cautelarment, «ja que l’objecte de l’ajuda va consistir en dos préstecs, un de participatiu per 34 milions i un altre d’ordinari per 19, per això només en el moment en què s’incomplís el venciment de l’obligació de devolució es podria produir un dany real i efectiu susceptible de ser evitat amb la mesura cautelar la suspensió de la qual s’insta».

L’informe recorda també el criteri del Tribunal de Comptes que va arxivar l’acció pública iniciada a instàncies de la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, per mirar de bloquejar el rescat de l’aerolínia Plus Ultra per 53 milions d’euros per part del fons de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI). L’òrgan fiscalitzador entén que la concessió d’un préstec no suposa cap perjudici comptable a les arques públiques, tret que no sigui tornat, circumstància que encara no s’ha produït, per la qual cosa no veu motiu per obrir la investigació pretesa pel partit liderat per Inés Arrimadas, que ja ha anunciat que recorrerà la decisió.

Temes:

Fons europeus