Energia

Naturgy tanca la venda del seu negoci elèctric a Xile

La companyia, que dimecres aprova el seu nou pla estratègic, ingressarà uns 2.600 milions

20200205 472744 naturgye 1 1

20200205 472744 naturgye 1 1

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Naturgy ha tancat la venda del seu negoci de xarxes elèctriques a Xile a la companyia estatal xinesa State Grid Internacional Development Limited (SGI), després de finalitzar amb èxit l’opa que va llançar l’empresa xinesa com a pas necessari i últim per finalitzar l’operació de venda. La companyia ingressarà uns 2.600 milions amb aquesta operació. A mitjans de novembre de 2020, les dues companyies van anunciar un acord per a la compravenda de la participació del 96,04% que Naturgy tenia en la Companyia General d’Electricitat (CGE). Durant aquests mesos, l’operació ha obtingut les aprovacions regulatòries pertinents i les autoritzacions necessàries per part dels òrgans supervisors de la competència a Xile, fins al llançament de l’opa per part de SGI a finals del mes de juny passat.

Notícies relacionades

«El tancament d’aquesta operació ens permet cristal·litzar valor i situar-nos en una posició de fortalesa de balanç per ser més ambiciosos en la nostra aposta per les renovables i encarar millor els reptes del sector i la transició energètica», va explicar el president de Naturgy, Francisco Reynés.

Finalitzada l’opa, l’operació s’acaba i Naturgy tanca per complet la venda del seu negoci xilè de xarxes d’electricitat. L’operació valora el 100% dels fons propis de CGE en més de 2.700 milions d’euros. El consell d’administració de Naturgy aprovarà demà el seu pla estratègic fins a 2025 que s’havia demorat per l’opa parcial llançada pel fons australià IFM. L’operació, que ha de ser autoritzada pel Govern, s’ha vist afectada per l’ofensiva de Criteria, el braç inversor de la Fundació La Caixa, que ha anat reforçant la seva participació com a primer accionista. La cotització de Naturgy, de fet, ja fa tres sessions consecutives que està per sobre del preu que ofereixen els australians.