Sostenibilitat

Puig firma amb el Sabadell un préstec sostenible de 200 milions

La companyia ha reduït en un 55% la seva empremta de carboni des de 2014

Adjuntamos nota de prensa de la Asamblea de socios del IEF  y foto de Marc Puig  nombrado hoy presidente del Instituto de la Empresa Familiar

Adjuntamos nota de prensa de la Asamblea de socios del IEF y foto de Marc Puig nombrado hoy presidente del Instituto de la Empresa Familiar

2
Es llegeix en minuts

Puig, el grup multinacional català de bellesa i moda, ha firmat amb Banc Sabadell el seu primer préstec sostenible per 200 milions d’euros. La companyia complementa els seus principals compromisos de sostenibilitat amb una operació de finançament sostenible, vinculant el seu marge a l’evolució de dos indicadors mediambientals, en aquest cas el volum d’emissions directes i el d’emissions indirectes generades per l’electricitat consumida i comprada. Els esmentats indicadors s’han definit d’acord al ‘GHG Protocol’ i la metodologia de mesurament compleix els criteris de la SBTi (’Science Based Targets initiative’).

Amb aquest finançament, la companyia dirigida per Marc Puig, president executiu de Puig, ha avançat en la seva transició cap a un model de negoci més sostenible, potenciant la creació de valor compartit i tenint en compte els impactes ambientals de la seva activitat empresarial. L’operació posa de manifest la idea estratègica impulsada el 2013 des del consell d’administració i la direcció de la companyia de continuar avançant en el seu compromís social i mediambiental.

Notícies relacionades

La companyia, que va aprovar una nova organització per consolidar el seu creixement, va registrar l’any passat les primeres pèrdues de la seva història com a conseqüència de la pandèmia pel coronavirus. «El 2020, immersos en un dels contextos més difícils dels últims temps a causa de la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19, culminem amb èxit nostre primer programa de sostenibilitat iniciat el 2014. Ens preparem per a un nou i ambiciós full de ruta que estarà basat en el reforç i millora contínua dels cinc pilars estratègics, així com la integració d’aquelles certificacions i compromisos internacionals més rellevants», ha assegurat Marc Puig. El conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno, ha emfatitzat que «aquesta operació encaixa perfectament» amb l’estratègia del banc.

Durant els últims set anys, Puig ha aconseguit resultats significatius en tots els pilars del seu programa de sostenibilitat, que han portat a la companyia a reduir en un 55% la seva empremta de carboni total des de 2014. Malgrat el baix impacte en la seva fabricació en comparació amb altres indústries, el grup treballa «per ser més eficient en tots els aspectes». En els últims set anys, Puig també ha aconseguit de forma consistent l’objectiu de «zero residus a l’abocador» en les seves quatre plantes de producció i les seves dues seus mitjançant la reutilització, el reciclatge o l’enviament de residus per a l’avaluació energètica.

Temes:

Empreses