Premis Empresa

Aragonès promet recolzament i recursos a la «Catalunya emprenedora»

  • La ministra Sánchez Jiménez demana unitat a la Generalitat per aprofitar al màxim els fons europeus i el suport d’ERC als Pressupostos del 2022

A1-119110633.JPG

A1-119110633.JPG / Ferran Nadeu (EPC)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pere Aragonès, ha allargat la mà a la «Catalunya emprenedora» per acompanyar-la i impulsar-la durant la recuperació postcoronavirus. «No ens ho mirem des de la barrera, sinó que ens impliquem», ha declarat el líder de l’executiu català a la gala dels premis Empresa 2020 d’EL PERIÓDICO. En la línia de garantir aquesta recuperació i aprofitar el desplegament dels fons europeus, la ministra de Transport, Raquel Sánchez, ha demanat màxima «unitat» entre administracions i el suport d’ERC ja de cara als Pressupostos Generals del 2022. 

Aragonès ha lloat les potencialitats de l’economia catalana de cara al cicle econòmic que s’obre a partir dels pròxims anys i ha posat com exemple les empreses premiades a la gala d’aquest dijous. «Sou un referent del treball ben fet», els ha dit. El líder republicà ha compromès recursos, després de treure pit d’unes «finances equilibrades» que els permetran emetre deute pròximament i dotar de pressupost la declaració d’intencions verbalitzada. 

Les dades de la conjuntura econòmica recentment publicades anticipen un creixement del PIB extraordinari, si bé Aragonès ha alertat que la tornada al model previ a la crisi del coronavirus no ha de ser una opció. «Només superarem la crisi si ho fem amb mentalitat de transformar el model productiu. [...] Tenim l’obligació que el món post-Covid sigui molt millor que el món pre-Covid que deixem enrere», ha declarat.

Notícies relacionades

L’oportunitat que suposen els fons europeus per a les empreses catalanes han sigut un denominador comú dels diferents parlaments. En aquest sentit, la nova ministra de Transport, Raquel Sánchez, ha fet una crida a la unitat entre «administracions i empreses» per assegurar un ràpid desplegament dels esmentats recursos i la presentació de projectes competitius per «no arribar tard al futur». També ha alertat la Generalitat que «la recuperació necessita certeses» i ha instat el seu president a «permetre consolidar aquesta embranzida que ja estem vivint». El que, segons la seva opinió, passa per garantir la governabilitat a Espanya i recolzar el pròxim projecte de Pressupostos Generals de l’Estat. 

Fiscalitat especial per a les ‘start-ups’

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha fet una menció especial al teixit emprenedor català i metropolità i ha instat les diferents administracions a afavorir la constitució de les empreses emergents. «El marc fiscal català i espanyol ha d’afavorir la seva implantació», ha assegurat. Ja que d’aquest depèn, segons ha insistit, que en els pròxims anys s’instal·li un «creixement vigorós i de valor afegit», que impliqui «llocs de treball i inversions». «La competència és dura, hem de mantenir el lideratge de la innovació al sud d’Europa», ha insistit.