Resultats

El volum de negoci del Consorci de la Zona Franca arriba a 55 milions

Navarro anuncia dominada per més valor afegit i innovació

consorci-zona-franca

consorci-zona-franca

2
Es llegeix en minuts

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) va tancar el 2020 amb uns ingressos d’explotació de 55 milions d’euros i un benefici de les operacions ordinàries de 13,5 milions. El CZFB ha aprovat aquest dilluns els comptes anuals durant un consell plenari presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al costat del delegat de l’Estat en el CZFB, Pere Navarro, informa en un comunicat.

El CZFB ha constatat uns resultats similars a l’exercici anterior i ha afegit que va continuar «consolidant la reducció del deute financer», que va tancar l’exercici en els 15,6 milions. Les despeses d’explotació es van situar en 49,3 milions, «en línia amb els del 2019», i el patrimoni net de l’entitat ascendeix als 491 milions d’euros.

El delegat especial en el Consorci, Pere Navarro, ha remarcat que volen ser motor transformador i que ara comença una fase de reactivació en la qual l’objectiu és «establir unes noves bases» per a un model econòmic de més valor afegit i innovació. Navarro ha assegurat que el CZFB pretén contribuir a aconseguir-ho «generant els espais i l’entorn necessari per avançar en aquesta direcció.

En el plenari s’ha informat de la venda d’una parcel·la de 150.000 metres quadrats que permetrà l’ampliació de Mercabarna, i amb això esperen «continuar contribuint a la generació de negoci i ocupació».

També ha avalat el plantejament estratègic del CZFB, marcat el 2020 sobretot per impulsar-se el Barcelona New Economy Week (BNEW), que va sumar uns 11.000 registrats de més de 100 països i va ser «l’únic gran esdeveniment internacional d’un any marcat per l’aturada de la pandèmia».

La segona edició de BNEW inclourà un programa ampliat a 10 de verticals, a fi de projectar aquest esdeveniment híbrid i 100% professional en «la gran cita global per a la recuperació de l’economia».

Aquest any sumarà les àrees de City, Talent, Science, Mobility i Sustainibility a les altres cinc de primera edició: Logistics, Real Estate, ECommerce, Digital Industry i Economic Zones.

També s’ha abordat la inauguració de la primera fase de la DFactory Barcelona, prevista per al segon semestre: el CZFB inverteix en aquesta fase 25 milions i comprèn un edifici sostenible de 17.000 metres quadrats en el polígon industrial de la Zona Franca.

Notícies relacionades

Aspira a ser un node per desenvolupar la indústria 4.0 al sud d’Europa, unint empreses desenvolupadors de tecnologies amb empreses demandants de noves solucions per als seus projectes d’innovació –en aquesta fase hi haurà IA, robòtica, impressió 3D, ciberseguretat i tecnologia de sensors–.

Quan es completi la segona fase del projecte, la DFactory preveu sumar 100 milions d’euros d’inversió i crear 1.500 llocs de treball directes. En la reunió s’ha reafirmat el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030: el Consorci va presentar al juny al Pacte Mundial-Global Compact l’Informe de Progrés 2019-2020 sobre l’aplicació dels ODS.

Temes:

Empreses