Empresa de l’Any 2021

Fluidra: El trampolí de la internacionalització

Fluidra rep el premi Projecta, que distingeix les companyies amb vocació i implantació internacional

Eloi Planes   Presidente Ejecutivo de Fluidra

Eloi Planes Presidente Ejecutivo de Fluidra / Carlos Garralaga

2
Es llegeix en minuts

De vegades sembla que parlar a les pimes d’internacionalització és no tenir els peus a terra. «Ja tinc prou amb encarregar-me de pagar les nòmines a final de mes com per pensar en això», et diuen. Però potser repassar altres casos d’èxit pugui servir per il·luminar-los. Un exemple és Fluidra, empresa nascuda el 1969 per part de quatre famílies catalanes, com a subministradora d’equipament per a piscines. Els administradors d’aquell petit taller del Poblenou (Barcelona) van trigar poc a adonar-se que el mercat català i espanyol no donava tant de si, i que s’havia de començar a mirar més enllà. Així va ser com van començar a creuar el Pirineu per portar el seu producte a França o a Itàlia. Actualment tenen filials a 45 països dels cinc continents, més de 135 delegacions comercials i més de 35 centres de producció a tot el món. A més, compten amb plataformes logístiques distribuïdes estratègicament per recolzar tant els centres de producció com els de distribució. I, per si no fos prou, el 29 de març passat Fluidra va entrar en l’Ibex. Aquesta capacitat de posicionar-se a escala internacional, convertint-se en ambaixadora de la qualitat, la competitivitat i l’excel·lència del sector empresarial català, l’ha fet valedor del Premi Projecta.

Evolució del negoci

Notícies relacionades

«Els nostres clients són els professionals de les piscines, a qui proporcionem tot el que puguin necessitar», afirma Bea Strebl, directora de comunicació de l’empresa: «Filtres, bombes, embornals, il·luminació, productes químics, equips de desinfecció, automatismes, connectivitat, etcètera».

Tot i que en aquests moments, més que en la construcció de noves piscines, «el negoci es troba en el manteniment i la millora del parc existent», diu la mateixa font. «El que es porta ara és, per exemple, no haver de llançar el clor manualment per desinfectar l’aigua, sinó la instal·lació d’un equip d’electròlisi salina que genera clor per si sol». Però encara hi ha un altre pas de rosca. «El pròxim és la connectivitat, el fet de poder controlar la piscina des d’una app demanant-li que encengui els llums, que escalfi l’aigua, que retiri la coberta o que activi la filtració». I, en aquest sentit, encara hi ha molt camí per recórrer: «Aquest no és un sector on s’adoptin ràpid aquestes novetats. S’ha d’anar fent a poc a poc», admet la directora de comunicació. «A Espanya, per exemple, hi ha 1,1 milions de piscines residencials. Aconseguir explicar els beneficis d’aquests desenvolupaments serà un procés lent. Però és el futur, perquè són sinònim de comoditat, seguretat i sostenibilitat».

Temes:

Empreses