Cas Tàndem

La Fiscalia atribueix a l’expresident de BBVA un presumpte delicte d’administració deslleial

El ministeri públic considera que va utilitzar recursos del banc per al seu ús personal

Francisco González.

Francisco González.

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia Anticorrupció ha atribuït a Francisco González un presumpte delicte d’administració deslleial «per haver utilitzat recursos» de BBVA «per al seu ús exclusivament personal», amb referència a una valoració encarregada per a l’adquisició d’una finca a títol privat.

En un escrit presentat el 8 de juliol, els fiscals Miguel Serrano i Alejandro Cabaleiro han requerit al jutge que citi a declarar l’exdirectiu de l’entitat financera en el marc de la peça número 9 del cas Tàndem, en la qual s’investiguen els contractes de BBVA al comissari jubilat José Manuel Villarejo.

Notícies relacionades

Així mateix, els representants del Ministeri Públic han sol·licitat al titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, que prorrogui la instrucció de la causa per un termini de sis mesos per continuar amb la investigació.

El jutge va acordar la imputació de Francisco González el novembre del 2019 per presumptes delictes de suborn i revelació de secrets en relació amb els contractes amb l’ex alt cap de la Policia investigat a l’Audiència Nacional.

Temes:

BBVA