Segons el Suprem

Els autònoms es poden deduir les despeses dels àpats de negocis

  • Una sentència del Tribunal Suprem contradiu el que fins ara era el criteri del Ministeri d’Hisenda i els reconeix aquest dret

BARCELONA 9/06/2021   Vuelven las terrazas de hotel. Acabar de concretar con patricia
- a las 14.00 ambiente en la del Claris (montan restaurante y a esa hora se suele animar)
Fotografia de JOAN CORTADELLAS

BARCELONA 9/06/2021 Vuelven las terrazas de hotel. Acabar de concretar con patricia - a las 14.00 ambiente en la del Claris (montan restaurante y a esa hora se suele animar) Fotografia de JOAN CORTADELLAS / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els treballadors autònoms es poden deduir de la declaració les despeses derivades d’un àpat de negocis. Així ho ha dictaminat una sentència del Tribunal Suprem, que contradiu el que fins ara era el criteri del Ministeri d’Hisenda i reconeix aquest dret als treballadors per compte propi. A partir d’ara els autoempleats podran justificar amb més seguretat jurídica deduccions d’aquestes despeses en vista d’una possible inspecció fiscal i podran fer-ho tot i que no tinguessin èxit i en aquest àpat no aconseguissin tancar cap negoci. 

La decisió judicial, avançada pel portal ‘Autonomosyemprendedores’ i a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, estableix doctrina i determina que els autònoms es podran deduir la despesa de qualsevol àpat de negocis que hagin pagat si poden demostrar que mantenen una relació professional amb la o les persones amb qui han compartit taula. 

Notícies relacionades

Fins ara el fisc interpretava que qualsevol despesa que no tingués una «correlació directa i immediata» amb un ingrés empresarial constituïa «necessàriament una liberalitat». No obstant, aquí el Tribunal Suprem introdueix un matís important i és que accepta com a deduïbles aquestes despeses si aquestes van a favor d’«aconseguir un millor resultat empresarial» i es fan «dins de la mateixa activitat empresarial», segons recull la sentència. 

Els magistrats de l’alt tribunal no entren a dilucidar si el fet de convidar a menjar aquesta persona després va tenir un resultat empresarial directe o, fins i tot, exitós. Només determinen que aquest menjar ha de perseguir un objectiu concret, tot i que sigui de forma «indirecta» i «de futur».