Turisme

Comença el procés de licitació dels viatges de l’Imserso

Hosbec pide al Gobierno de Sánchez que el programa Imserso sea una estrategia prioritaria

Hosbec pide al Gobierno de Sánchez que el programa Imserso sea una estrategia prioritaria

1
Es llegeix en minuts

L’Imserso va publicar aquest dilluns a la Plataforma de Contractació del Sector Públic els plecs de la licitació del programa de turisme social per a la temporada 2021-2022, prorrogable per dos més. Les empreses interessades tenen de termini fins al pròxim 2 d’agost per presentar les seves ofertes, mentre que l’obertura del sobre amb l’oferta administrativa està prevista per al 3 d’agost i el de les propostes econòmiques, per al dia 5 del mateix mes.

El pressupost base de licitació de la primera temporada és de 66,7 milions d’euros, dels quals 32 milions corresponen al lot 1 (zones de costa peninsular); 24 milions, al lot 2 (zones de costa insular) i 10,6 milions, al lot 3 (turisme d’interior i procedència europea).

Quant als criteris d’adjudicació, la qualitat de l’oferta tindrà una ponderació del 62% sobre la puntuació total (l’oferta hotelera, del 39%; la de transport, del 22%, i la comercialització de les places, de l’1%), mentre que el preu, del 38%.

Les empreses licitadores inclouran en l’oferta per participar en el programa un pla de mesures per prevenir la transmissió del coronavirus que reculli els protocols que s’aplicaran en el mateix adaptats a les normes, mesures o recomanacions establertes per l’autoritat competent.

Per a cada temporada s’oferiran almenys 816.029 places, de les quals 443.887 corresponen al lot 1; 230.039, al lot 2, i 142.103, al lot 3.

El valor estimat del contracte, incloses les pròrrogues per a la temporada 2022-2023 i 2023-2024, ascendeix a 739,4 milions d’euros.

Notícies relacionades

El programa es cofinança amb l’aportació de l’Imserso (que representarà el 23,85% del cost total) i amb la de les persones usuàries.

Aquestes abonaran a l’empreses adjudicatàries l’aportació fixada en la resolució de la convocatòria de viatges que es reduirà en un 50% per a l’1% de les places que es destinaran a persones amb recursos econòmics iguals o inferiors a l’import de les pensions no contributives de jubilació o invalidesa de la Seguretat Social