Sanció laboral

La inspecció de Treball multa amb 180.000 euros Iqoxe per l’accident

L’explosió d’un reactor de la planta de Tarragona va causar la mort de tres persones

zentauroepp51751281 iqoxe explosion200717133654

zentauroepp51751281 iqoxe explosion200717133654

1
Es llegeix en minuts

La Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) ha sancionat amb 180.000 euros l’empresa química Iqoxe per una infracció molt greu i com a conseqüència de l’explosió que va causar la mort de tres persones a Tarragona. La investigació ha determinat la responsabilitat de l’empresa en els fets que van tenir lloc a la factoria de La Canonja i constata la gravetat de la infracció pels diversos incompliments preventius de seguretat i salut laboral durant el procés de producció de la substància MPEG 500.

La proposta de sanció va acompanyada d’una altra proposta, la de recàrrec de prestacions a la Seguretat Social de les persones treballadores afectades per la falta de mesures de seguretat i salut laboral que van patir l’accident. Com a conseqüència de l’accident van morir tres persones (dos treballadors de la planta de La Canonja i un veí de Tarragona ) i quatre van resultar ferides.

L’accident laboral es va produir el 14 de gener del 2020 a la planta que Iqoxe té a La Canonja (Tarragona) com a conseqüència de l’explosió d’un reactor de la factoria, dedicada a la producció d’òxid d’etilè, glicols i derivats d’etilè i propilè. 

Notícies relacionades

S’ha d’afegir que, prèviament, l’ITC va tramitar un acte d’infracció per obstrucció contra l’empresa Iqoxe per les contínues dilacions en l’entrega de la documentació requerida per l’ITC i els obstacles posats en el curs de les actuacions.

A més, paral·lelament a la proposta de sanció per una infracció molt greu, s’acompanya la proposta de recàrrec de prestacions a la Seguretat Social de les persones treballadores afectades per la falta de mesures de seguretat i salut laboral que van patir l’accident.

Temes:

Química