Funció Pública

Iceta pacta amb els sindicats indemnitzar amb 20 dies tots els interins que perdin la plaça

  • Les negociacions per pactar una reforma de la interinitat avança i dilluns podria tancar-se definitivament

Iceta pacta amb els sindicats indemnitzar amb 20 dies tots els interins que perdin la plaça

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha pactat amb els sindicats incloure una indemnització de 20 dies per any treballat per a tot aquell interí que perdi la seva plaça. Sigui aquesta de personal laboral o de funcionari de carrera; segons afirmen fonts del CSIF. Així ho han consensuat en la reunió mantinguda aquest divendres entre el Govern i les centrals, en la qual, no obstant, no s’han tancat els serrells que separen les parts sobre les responsabilitats que s’exigiran a les administracions que no convoquin a temps les oposicions per així reduir la temporalitat. Des del ministeri d’Iceta no han volgut comentar el contingut de les negociacions.

Notícies relacionades

El principal punt tancat aquest divendres entre Iceta i els sindicats ha sigut estendre a tot el col·lectiu d’interins, no només als nous, una indemnització per cessament. L’extensió d’aquest dret a tot el col·lectiu es produeix a costa de rebaixar la quantia de la indemnització, que en els compassos inicials es va fixar en 33 dies, però només per als eventuals que ingressaran a partir d’ara.

Aquest punt ja figurava a l’esborrany que Iceta va traslladar a les comunitats autònomes dijous passat i amb les quals, de moment, no hi ha acord. Ja que la dificultat de les negociacions rau en el fet que Iceta ha d’aconseguir un doble consens, amb autonomies i sindicats. Llevat que aposti per legislar unilateralment, fet que pot entorpir el compliment de l’acord i fins i tot posa en perill la seva validació en el Congrés, per falta de majoria. Dilluns està prevista una nova reunió amb les centrals en les quals Iceta podria tancar finalment l’acord.