Evolució dels indicadors

El trànsit de contenidors del port de Barcelona arriba a nivells prepandèmia

L’indicador va augmentar el 30% en els primers cinc mesos de l’any respecte al 2020, i el 4% més que el 2019

El trànsit de contenidors del port de Barcelona arriba a nivells prepandèmia
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El trànsit de contenidors del port de Barcelona ha arribat durant els primers cinc mesos de l’any als nivells anteriors a la pandèmia. Segons les dades remeses per Port de Barcelona, aquest indicador va augmentar el 30% respecte al 2020, i el 4% més que el 2019. El trànsit de contenidors és el més esperançador a l’actual etapa de recuperació d’activitat portuària, termòmetre de l’activitat econòmica en general.

De gener a maig el trànsit total va sumar 27.347.944 tones, una xifra que suposa un augment del 15,2% respecte del mateix període del 2020. Durant aquests mesos, el port barceloní ha mostrat xifres positives a tots els segments de trànsit, excepte en els líquids a granel –que reflecteixen el descens del gas natural i la gasolina– i passatgers.

Les exportacions continuen creixent per sobre de les importacions: de gener a maig els contenidors d’exportació han crescut un 21%, els d’importació un 11%, mentre que els contenidors plens en trànsit han augmentat un 57% respecte al 2020. Els analistes de l’activitat portuària destaquen especialment la bona marxa de les exportacions del sector agroalimentari a la Xina i altres països asiàtics. També les exportacions de sal, com a conseqüència de l’entrada en servei de la nova terminal d’ICL amb matèria primera procedent del Bages.

Per països i regions, la Xina i Extrem Orient continuen sent el principal origen i destinació del comerç que passa pel port, mentre que països mediterranis –especialment Algèria i Turquia–, del Pròxim Orient i d’Amèrica del Nord mostren creixements destacats.

Notícies relacionades

El trànsit de vehicles continua mostrant resultats positius, amb un total de 235.668 automòbils moguts durant els cinc primers mesos de l’any, amb un creixement del 25,6%, impulsat per les exportacions, que augmenten un 49,1%.

D’altra banda, el trànsit de passatgers va ser de 155.907 persones, un descens del 15,2% respecte al 2020, ja que el trànsit de creuers ha sigut inexistent des del març del 2020 fins al maig del 2021, apunten des del port. Tot i així, recorden que dissabte passat, 26 de juny, es va reprendre aquesta activitat al Port de Barcelona amb l’arribada de l’MSC Grandiosa.