Comptes públics

Giró firma l’ordre per elaborar els pressupostos del 2022

El conseller d’Economia demana col·laboració parlamentària per tirar endavant el projecte

Conseller Jaume Giró

Conseller Jaume Giró / ACN

1
Es llegeix en minuts

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha firmat aquest dimarts l’ordre d’elaboració dels pressupostos de la Generalitat per al 2022 perquè a partir d’aquest dijous, 1 de juliol, s’iniciï el tràmit perquè s’aprovi al Parlament. Ho ha dit en una compareixença parlamentària per explicar els objectius i actuacions del seu departament en aquesta legislatura, i ha demanat fer entre tots «un exercici de responsabilitzar-se» per tirar endavant els pressupostos que necessita Catalunya amb una mirada a mitjà termini.

Ha defensat que vol que s’encarin els pressupostos a partir de «tres objectius irrenunciables»: disciplina fiscal, eficiència assignativa i eficiència operativa. «Per la meva part, els garanteixo que faré tot el que estigui a les meves mans perquè els pressupostos de 2022 signifiquin el primer pas en aquest camí a mitjà termini», ha afegit.

Notícies relacionades

En la seva primera compareixença davant la Comissió d’Economia del Parlament, Giró ha assegurat que el moment actual reclama a tots els partits «ser capaços de posar-se d’acord per establir les bases del que volem que sigui Catalunya en els pròxims 10 anys». De fet, la Generalitat ha prorrogat o aprovat fora de termini tots els comptes de l’última dècada.

Tot i que Giró no ha revelat quins terminis maneja per portar aquest projecte de llei al Govern, ha comentat que «oficialment des de l’1 de juliol començarà el termini d’aquest tràmit al Parlament». Al seu torn ha advertit que el marge de maniobra del Govern «no és gaire ample» perquè ha assegurat que 81 de cada 100 euros que ingressen procedeixen de transferències directes de l’Estat i que 85 de cada 100 euros que gastaran ja estaran assignats abans que es firmi la primera pàgina dels comptes del 2022.