Sense cita prèvia

Últimes cues al Banc d’Espanya per canviar pessetes per euros

Dimecres que ve, 30 de juny, finalitza el termini per canviar les antigues monedes i bitllets pels actuals

1
Es llegeix en minuts

Molts ciutadans fan les seves últimes cues als voltants de la seu central del Banc d’Espanya a Madrid per canviar bitllets i monedes de pessetes per euros abans que finalitzi el termini, dimecres que ve, 30 de juny.

El Banc d’Espanya va anunciar que a partir del 23 de juny i fins al dia 30 es podria acudir a fer l’intercanvi de divises sense sol·licitar cita prèvia, per agilitar els tràmits de la gestió, tot i que tenen prioritat els qui disposin d’una data.

Notícies relacionades

Al tancament d’abril, els ciutadans encara conservaven monedes i bitllets de pessetes per valor de 1.586 milions d’euros, segons EFE. Es podran bescanviar tots els bitllets en pessetes posats en circulació a partir de 1939. Mentre que aquells emesos entre 1936 i 1939 serà necessari una anàlisi prèvia per part dels experts de l’entitat. També es poden canviar totes les monedes que circulaven en el moment del llançament de l’euro, incloses les de col·lecció i les commemoratives.

A més de la seu central madrilenya, el canvi es pot portar a terme en qualsevol de les seves sucursals amb DNI, passaport o targeta de residència.